Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik külföldön élnek kisbabáva...

Akik külföldön élnek kisbabával és nem karácsonyozhatnak a nagycsaláddal, hogyan élik meg?

Figyelt kérdés

Én teljesen el vagyok keseredve. Nálunk az a helyzet, hogy készültünk volna haza múlt héten, de az időjárás közbeszólt emiatt vártunk pár napot az indulással, de közben a kisbabám megbetegedett, ezért úgy néz ki nem tudunk hazamenni karácsonykor. Amióta élek ez lesz az első karácsony, amit a családom nélkül töltök, mármint a férjem, gyerekem itt van, de a többiek nem. Nálunk mindig összegyűlik az egész család ilyenkor és ez annyira jó, el sem tudom képzelni az ünnepeket enélkül. Közben az ajándékokat is már régen hazaküldtük, hogy ne kelljen cipekedni, ezért most semmi ajándék nincs itt, meg sem tudjuk ajándékozni egymást, ki sem tudok ugrani valamit venni, mert a babámat kell ápolnom.

Teljesen belebetegedtem, hogy nem mehetek haza, amúgy is mindig honvágyam van, hiányzik az otthoni légkör, a család, most meg méginkább.

2010. dec. 21. 13:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ne keseredj el, lehet még a haza tudtok menni. Elképzelhető holnapra már kutya baja sem lesz a picurnak! Mi is külföldön élünk, de mi már leszoktunk arról hogy karácsonykor hazajárkáljunk, pedig nálunk is elég nagy összejövetelek vannak! Itt nekünk négyesben sokkal nyugisabb, semmi stressz. Oda megyünk ahova akarunk, akkor amikor akarunk. Az én családom meg a páromé 300km-re laknak egymástól, így nekünk ez egy állandó stressz volt, hogy egy hét alatt bejárjunk mindent! Idén költöztünk új helyre, itt szerencsére már két hét a téli szünet, úgyhogy lehet jövőre megint megyünk haza, de most idén maradunk!

Kitartás, fogd fel pozitívan a dolgokat. Bizutos így si szép lesz a karácsonyotok!

2010. dec. 21. 14:06
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi hogy próbálsz vigasztalni. Csak olyan nehéz elképzelni, hogy itt is meg tudnám teremteni azt az ünnepi légkört, abszolút nem készültem fel rá, semmi fenyőfa, semmi hangulat, már szinte a hűtő is üres, mert tényleg azt hittük hazamegyünk. Persze még itt van pár nap, valamit össze lehet csapni szentestéig, de az nem lesz ugyanaz, és itt van ez a beteg manó is. Persze az a legfontosabb, hogy Ő meggyógyuljon, más nem számít.
2010. dec. 21. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi a baja a babádnak?És mennyire laktok messze?Sokat kell utazni?Lehet nem is viselné meg az utazás,de az annál inkább ha te szomorú vagy.Azt ő is megérzi....
2010. dec. 21. 14:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Bizony nem lesz ugyanolyan, mint otthon a nagy családi körben. Ez egy új, élmény lesz, ha úgy is érzed nem a legkellemesebb, mert hiányzik a család többi tagja. Próbálj azért hangulatot csinálni, még ha belül másképp is érzel. Dekorálj, és készíts valami pici karácsonyi finomságot. Mindig kell legyen első, neked ez lesz az első ilyen karácsony. És ahogy egyre több lesz, még ha később is, de tudod, hogy meg lehet így is lenni, és egyre jobb, könyebb lesz ahogy a gyerek/ek nőnek.

Beszéljetek ha tudtok azért a családdal aznap, de pozitívan próbáld látni a helyzetet. Nem a legkönyebb, de jobban jársz.

Kellemes Karácsonyt!

2010. dec. 21. 15:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Lázas, nagyon fáj a torka, de nem jól viseli, nagyon szenved. 14 óra az út ha jók az útviszonyok. Ha már nem lenne lázas én megkockáztatnám, de a párom így sem akarja. De őt nem is viseli meg ennyire a család hiánya.
2010. dec. 21. 17:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor csatlakozom.1000kmre laknak a szüleim testvérem......Mi is készültünk,de annyira rossz az út,hogy 2 kicsivel nem merünk elindulni.Eddíg minden karácsonyra hazamentünk,kivéve 3 éve mikor a lányom született januárban.....

Persze nem ugyan az,de díszítsetek fát,fözzél valami finomat,süss bejglit,(én azt fogok)

Ùgy néz ki a fiam is beteg lesz . :(Ma úgy ébredt du,hogy hányt...A fe´rjem is valami vírusos gyomorbajt kapott.Szép lesz az ünnep......

Ne keseredj,a családod akkor is együtt lesz.Hiszen ti is egy család vagytok.Majd beszéltek neten......Tudom ez nem ugyan az,de nem tudlak mással biztatni.

Hol laktok???

2010. dec. 21. 17:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!