Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » NST papíron mi mit jelent?

NST papíron mi mit jelent?

Figyelt kérdés

Azt gondolom hogy a felső sor a baba szívverése, de mi, mikor van? Mi van akkor ha lejjebb van,és mi van akkor ha feljebb?

És az alsó sor értékei mit jelentenek?

És mikor jelentheti a szülés közvetlen közeledtét?

2009. jan. 23. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A baba szívverése látszik a felső diagrammon. Ugy 140 körüli érték valószínüleg. Értelemszerűen, amikor alacsonyabb ponton van a görbe akkor egy kicsit lassabban vert a szíve.

Az alsó diagram mutatja a vizsgálat alatti "fájástevékenységet", tehát a méhösszehúzódásokat.

Ez is egy 1-100-ig értelmezhető skála. Nekem 36 hetesen az első vizsgálatkor a 15 perc alatt sikerült egy finomabb kis keményedést produkálnom, ami 13 pontnak felet meg és szép kis dombocskát rajzolt a papírra. Maga a keményedész érzetre kellemetlen volt, úgyhogy elképzeltem mi lesz, ha a vajúdás alatt mondjuk 90 pontos összehúzódásaim lesznek:)

De gondolom a Te értékeid is normálisak voltak, különben csak szólt volna a vizsgálatot végző orvos:)

Szép szülést kívánok!

2009. jan. 23. 13:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A felső sor a baba szívverése (átlagosan 140-150), de ha mozog magasabb, vagy ha alszik alacsonyabb is lehet.

Az alsó sor a magzatmozgást jelzi. Ha már sok és rendszeres időközönkénti magas kiugrás van, az már a fájásokat jelzi. :)

Üdv,

4 hós kislány anyukája

2009. jan. 23. 13:06
 3/7 A kérdező kommentje:
elég hullámos volt az alsó is, de hazaengedett :)
2009. jan. 23. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Engem aznap amikor szültem 2 nst után is hazaküldtek, hgoy minden ok. Aztán este visszamentünk és éjszaka megszületett a kislányunk. :)

2. válaszoló

2009. jan. 23. 13:19
 5/7 A kérdező kommentje:
hoppá,akkor a hazaküldés nem jelent semmit... :P
2009. jan. 23. 13:27
 6/7 anonim ***** válasza:
A hazaküldés soha nem jelet semmit:) De szerintem örülj, hogy otthon várhatod meg a vajúdás aktív szakaszát. Ráérsz akkor is kórházba érni, mikor már rendszeres öt peces fájásaid vannak.
2009. jan. 23. 14:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem reggel 8-kor 40-es fájásokat mutatott a gép (semmit nem éreztem). Doki hazaküldött, majd délben elfolyt a magzatvizem, és másnap reggel megszületett a kisfiam.

Szerintem ezeken a vizsgálatokon a baba szívhangja a lényeg!!!

2010. okt. 6. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!