GYED kérdés, aki szakértő a témában tudna segíteni?
Figyelt kérdés
max. gyedet kaptam, majd a második gyerkőc születése után 3 hónapig szabin voltam, és most nemrég indult a tgyás. Ez a legnagyobb meglepetésemre ( mindenki azt mondta, hogy nem fog jelentősen változni) jelentősen kevesebb, mint az első gyerkőccel volt. Mir számíthatok a gyeddel kapcsolatban, majd az is ennyire kevés lesz?2010. dec. 17. 21:57
11/16 anonim válasza:
Adójóváírással. Adójóváírás nélkül, és 28 napra 70 1-2 ezer forint jön ki.
12/16 anonim válasza:
Bocs, nem 70 1-2 ezer, hanem 74 körül- Viszont ha nem 28, csak 27 napra kapja, akkor meg 71 ezer körül.
Kérdező, kérted az adójóváírást?
13/16 anonim válasza:
Megint én:)
A max tgyás meg adójóváírással is kb. 95-95 ezer forintra jön ki.
14/16 anonim válasza:
Én is pont így jártam. Azt hittem ugyan annyi lesz, mint az elsőnél. S a fele lett. Vállalkozó voltam, s nem dolgoztam, mert gyeden voltam, s terhes is.Ezért lett kevesebb.A cég nem termelt adót. Ezzel magyarázták.Mindenki azt mondta, hogyha az első gyerek 2 éves kora előtt terhes leszek nem változik a gyedem. De senki nem tudta, hogy a vállalkozókra ez nem vonatkozik. Ha ezt tudtam volna elmentem volna dolgozni, ha beledöglök is.Most 45000-ből törlesztem az 51000ft-os hitelt. :(((
15/16 A kérdező kommentje:
köszi a sok választ, vonták az adót a gyed-ből, így az kevesebb volt, mint jóváírás nélkül. A bruttó bérem pedig 130800 ft.
2010. dec. 26. 21:32
16/16 anonim válasza:
130 ezer bruttóra már nagyon régóta nem jár max gyed.
A max gyed 147 ezer és afeletti jövedelem esetén jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!