Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYED kérdés, aki szakértő a...

GYED kérdés, aki szakértő a témában tudna segíteni?

Figyelt kérdés
max. gyedet kaptam, majd a második gyerkőc születése után 3 hónapig szabin voltam, és most nemrég indult a tgyás. Ez a legnagyobb meglepetésemre ( mindenki azt mondta, hogy nem fog jelentősen változni) jelentősen kevesebb, mint az első gyerkőccel volt. Mir számíthatok a gyeddel kapcsolatban, majd az is ennyire kevés lesz?
2010. dec. 17. 21:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

A tgyás maximálva van ilyenkor, mert nincs meg a 180 munkanap.

100 e ft körül kaptál?

2010. dec. 17. 22:23
 2/16 anonim ***** válasza:
Mivel nem volt 180 bérezett napod, ezért maximum a minimálbér kétszeresének 30-ad része a tgyás alapja. ennek az összegnek a 70 %-a a napi tgyásod összege.
2010. dec. 18. 09:20
 3/16 A kérdező kommentje:
70 ezer körül kaptam, pedig az első fiammal 2 éve 95 és 105 ezer körül volt.
2010. dec. 18. 22:06
 4/16 A kérdező kommentje:
és mi lesz a helyzet a gyed-del? Mire számítsak, az is ennyivel kevesebb lesz?
2010. dec. 18. 22:07
 5/16 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Én ugyanettől félek. Ígérik, hogy ugyanannyi lesz, erre sorra olvasom, hogy kevesebb.

Kérdezd meg a munkahelyeden, hogy mi ennek az oka.

Ha kapsz választ, légyszíves emeld ki a kérdésedet, mert engem is nagyon érdekel.

Köszi

2010. dec. 19. 10:17
 6/16 anonim ***** válasza:
Megint én. Nem tört hónap esetleg? Vagy a határozaton van rajta ez az összeg?
2010. dec. 19. 10:19
 7/16 A kérdező kommentje:
határozatot még nem kaptam, de két nap híján egész hónap volt. Hogy alakul majd a gyedem? Mindenhol azt hallottam eddig, hogy annyi lesz, mint az első gyereknél volt, de most kezdek nagyon aggódni...
2010. dec. 25. 21:08
 8/16 anonim ***** válasza:

Esetleg nem lehet,hogy akkor az adójóváírással volt annyi,most pedig az nincs benne?

Vagy nem voltál szabi után betegszabin aztán állományban?

De most gondolkodom,hogy nem lehetett annyi akkor sem,mert maximalizálva van a gyed,max nettó 87eft lehetett akkor.

Ha pedig a max gyedet kaptad a tgyásod akkor is max 95 körül lehetett.

Írjál még infót,hogy segíthessünk.

2010. dec. 26. 01:16
 9/16 anonim ***** válasza:

A tgyás ugyanúgy rendelkezik felső korláttal, mint a gyed - ha nem volt 180 bérezett napod. (munkanap, szabadság és betegszabadság minősül bérezett napnak.).

Ilyen esetekben fizetéstől függetlenül legfeljebb annyi a maximuma, mint a gyednek.

Ha pl. a tgyásod 150 ezer volt, akkor sem kaphatsz újra ennyi, csak amennyit fentebb írtam.

A gyed összege meg csak akkor csökkenhet, ha a béred (amit a 3 hónap szabadság alatt kaptál) kevesebb volt, mint 147000Ft bruttó havonta (jelenleg ennyi a felső korlát).

ha ennél több volt, akkor újra a max gyedet fogod kapni.

2010. dec. 26. 10:32
 10/16 anonim ***** válasza:
Csakhogy a tgyás-ből nem vonnak annyiféle járulékot, így a max. tgyás is olyan 100.000 ft körül van, és nem 70 e ft/hó
2010. dec. 26. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!