Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdekelne, erről ki hogyan...

Érdekelne, erről ki hogyan vélekedik? Gyermekvállalás-anyagi helyzet, stb. Bőv lent.

Figyelt kérdés
Van egy kisfiúnk, fél éves múlt, és mindenki azt kérdezgeti mikor jön a tesó. Mi meg mondjuk, hogy lehet nem jön, mert elég egy gyerek felnevelése is. És ilyenkor mindig megdöbbennek, mert akik ismernek tudják, hogy nem vagyunk rossz anyagi helyzetben, van saját hitelmentes autó, ház, motor. Nem okoz gondot a számlák befizetése, és még félretenni is tudunk. De nagyon tartunk attól, hogy ez két vagy több gyerek mellett már nem menne. És kicsit sem vagyunk biztosak abban a közhelyben, hogy "csak szeretet legyen", mert szeretetből nem tudjuk elindítani az életbe. Nekünk a szüleink tudtak segíteni, és úgy gondoljuk mi is tudunk majd a mi gyermekünknek, de ha már nem egy gyerkőc lenne tartok tőle nem menne. Pedig hozzáteszem, imádom a kisfiamat, imádtam a várandós 9 hónapot, és soha ilyen boldog még nem voltam mint azóta hogy ő van, és ez nyilván több gyerkőc esetén csak hatványozódna.... de hogy mer valaki belevágni 3-4 gyerkőc vállalásába manapság? Biztos benne, hogy tud majd neki segíteni??? Nem ítélkezni akarok, csak nagyon sokat gondolkoztam ezen mostanában.
2010. dec. 16. 15:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet csak a penz oldalarol megkozeliteni a dolgot,egy testver szuletesevel nagyon sok mindent megtanul egy kisgyermek.Nekunk 4 van es nagyon nehez nem csak anyagilag hanem egyebkent is.De ahogy no a csaladunk az anyagi helyzetunk is javul mindenunk megvan de extra dolgokat mint pld 60000 ft mobil nem tudom megadni es nem is akarom.A szomszed utcankban 8 gyerek van 15 eves es 10 honapos kor kozott.Es nagyon jol allnak anyagilag az anyuka soha nem dolgozott munkahelyen 1 fizetesbol elnek nagyon szepen.
2010. dec. 19. 14:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mindenképpen neked kell eldönteni, de szerintem ha valaki igazán vágyik még egy babára, akkor (ilyen anyagiak mellett mint a tied) ezt nem jelenthet akadályt.

Mi is vívódtunk, de végül a két gyerek mellett döntöttünk. Ha arra alapozok, hogy most hogy megy, egyszer sem biztos, hogy 16-20 év múlva, mikor egyetemre kellene menni a lányomnak, ugyanígy lesz. Lehet jobb, és lehet rosszabb.

Persze két gyereknél többet tuti én sem vállalnék.

2010. dec. 19. 20:57
 13/18 anonim ***** válasza:
66%

annyira utálom, hogy mindenki mindg a más dolgával fogalakozik

amíg nincs gyerek: Na mikor jön a baba?

első gyrek után: Mikor lesz ksitestvére?

második gyrek után: Nem akartok harmadikat?

Én sokáig nem akartam másodikat (9 év lett a korkülönbség), de ha megkérdezték, kerek-perec megmondtam, hogy nem lesz és kész.

2010. dec. 20. 14:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
én a te helyzetedben nem is gondolkoznék ilyesmin. Nekem evidens lenne. Mi 3-at tervezünk, pedig nem állunk olyan jól, mint ti. Viszont a párom kisvállalkozó, állandó fejlődésben van, és nem azért vágott bele a saját vállalkozásba, hogy nyomorba döntsön minket, hanem azért, mert jó anyagi körülményeket remél tőle. Ha nem jövőre, akkor 2 év múlva. Ha nem 2 év múlva, akkor 3 év múlva. Ha pedig mégsem tudja fenntartani, olyan szaktudása van (és jó szakképesítése * rendszerméárnök), hogy bármikor kap jó állást. Én felvetettem, hogy 3 gyerek legyen, ő azt mondta, biztosítani tudja az anyagi feltételeket ehhez. Szóval 3 lesz. Házat építeni, újítani, átalakítani gyerek mellett is lehet. És ma már egy nyaralás sem kerül százezrekbe, ha nem a világ túlsó felére akarsz menni.
2010. dec. 20. 17:45
 15/18 anonim ***** válasza:
66%

utoldónsk:

párom is vállskozó, 6 éve

most éppen 1 800 ezer forintja lóg a levegőben, abból 800 ezerre max keresztet vethet, az 1 milláért meg áprililsban megy a bíróságra

Aki ma vállalkozik, az vagy hülye, vagy mazochista

2010. dec. 20. 17:51
 16/18 anonim ***** válasza:

bár az utolsó nem a kérdésre válaszolt teljesen egyetértek vele. sok sikert a férjednek, mi februárban megyünk.

a kérdezőnek: megértem a dilemmádat. ha a védekezés módszerével kapcsolatosan nem értjük félre egymást a férjemmel nálunk sincs testvér. de lett. mindketten éjszakánként dolgozunk, ő a vállalkozását én meg amit kapok a munkahelyemről, vagy innen onnan gépelni, fordítani. annyira rossz, hogy már fáj. tényleg. és persze belenézek a kisebbik szemébe és elolvadok és igen, arra gondolok, hogy picike korkülönbség okán majd összenőnek. DE naggyon naggyon sokat adnék egy estéért amikor pihenünk, egy nyaralásért, egy hótapodó csizmáért, egy új nadrágért (ami nem terhesnadrág). szóval csak akkor vállaljátok, ha a jelenlegi életszínvonalatokból képesek vagytok engedni anélkül, hogy bárkit okolnátok. ez nagyon közhelyes és nagyon nehéz. azért nehéz, mert nem hiszem, hogy a következő 10 évben bármiben javulna a helyzet lényegesen. így tehát a gyerekeimnek, amikor tinik lesznek lesz egy igen szétzilált, megtépázott, megfáradt anyukájuk. az én anyukám is ilyen. és gyerekeként az gondolom, hogy nem érte meg. nem érte meg, hogy ennyit áldozott. tehát az én válaszom az, hogy ne. egykeként is teljes életet fog élni és egy kiegyensúlyozott, elégedett, törődő édesanya és édesapa (aki nem dolgozik és nem fáradt egyfolytában) legalább annyit meg tud adni lelkileg, mint egy tesó. nekem van testvérem és hitelmentes lakásom, autóm, hitellel terhelt házunk. nem élünk jól most.

2010. dec. 20. 20:35
 17/18 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm aki válaszolt!
2010. dec. 20. 21:56
 18/18 anonim ***** válasza:

17:51-es

Most közölték telefonon párommal, af uvarcégnél hogy januárig nincs kifizetés, úgyhogy hiába várt,arra hogy utalják a számláit.

Mindenkit elküldtek szabira és dec 15-től nincs kifzetés.

Tök mindegy, hogy a hülye vállakozó várja pénzét, mert talán abból él.

Amúgy is 45 napra fizetnek, de ez már vérlázító.

Mert ebben az országban bármit meg lehet csinálni.

Szóval így legyen valaki vállakozó.

2010. dec. 21. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!