Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az hogy a szülők...

Miért van az hogy a szülők többsége nem képes normálisan nevelni a gyerekét?

Figyelt kérdés
Ezalatt értek az elmajmolásra, a 3 éves gyereket még csecsemőnek kezelik és úgy is nevelik, nem szabnak előtte határt, minden úgy van ahogy azt a gyerek képzeli meg szeretné.
2009. jan. 21. 13:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
akik hosszú sorokat írtak annak van igazuk, nem értem mért kellett őket lepontozni. TELJESEN IGAZUK VAN!!!! Csak aki nem lát ebbe csak kívülről az nem érti az ilyen dolgokat, úgyh igazából annak nem kéne ide írni, a kérdés meg sztem általános dolog.
2009. jan. 21. 15:37
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a baj, hogy összeolvasnak minden hülyeséget a kismama újságokban, és betű szerint be is tartják. Itt olyanokra gondolok, hogy rá kell hagyni a gyerekre mikor hagyja abba szopást, meg hogy 6 éves koráig csak az anyjára van szüksége stb. Félreértés ne essék, én is szoptatás párti vagyok, de azért ne essünk túlzásokba.

Az a baj, hogy azt hiszik jót tesznek azzal a gyereküknek, ha mindent megkapnak, pedig dehogy is.

Aztán meg amit én látok a környezetemben, hogy amíg kicsi a gyerek, addig mindent, de mindent megkap, nem szólnak rá, nehogy megbántsák, minden igényét háttérbe szorítja az anyuka, aztán egy idő után ráun, és pont amikor meg kellene tanítani a gyereket pl a köszönésre, meg ilyenekre, addirga már elegük van belőle, és nem foglakoznak vel, mert belefáradtak.

Ötven éve még szinte spártai módon nevelték a gyerekeket, az sem volt jó, most viszont átestünmk a ló túloldalára.

És aki ezt nem látja be, na annak vannak neveletlen , hülye gyerekei.

Én nagyon remélem, hogy képes leszek értelmes embert nevelni a kislányomból.

2009. jan. 21. 15:41
 13/15 anonim ***** válasza:
76%
Még nincs gyerekem, de kifejezetten irritálnak az ilyen gyerekek (a szüleikkel együtt). A szüleim valamit nagyon jól csinálhattak, mert semmit nem észleltem úgy, hogy kényszer lenne. Előre köszöntem, előre engedtem az időseket, átadtam a helyemet, udvariasan kérdezek-válaszolok, stb. A mai napig megtartottam ezt a jó szokásomat.
2009. jan. 21. 15:51
 14/15 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

A minap volt egy kérdés azzal kapcsolatban, hogy hagyjuk-e játszani a gyereket az étellel.

Be is linkelem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Én vagyok az a válaszoló, aki azt mondta, hogy az étel nem játék. Ha megnézed, akkor láthatod, hogy jelenleg 26%-on áll a "hasznossági" rátám.

Azt gondolom, hogy amíg a fiatal szülők (félreértés ne essék, én is az vagyok) "bedőlnek" az ilyen és hasonló cikkeknek, sőt még biztatják is egymást, hogy rá kell hagyni a gyerekre egy csomó mindent, addig sajnos marad az óvodai dolgozóknak a nevelés.

Nem kell agyonkorlátozni a gyereket, nem az a cél, hogy egy hároméves végigüljön hátratett kézzel egy-másfél órát, de úgy gondolom, hogy bizonyos határokat kell szabni. És ahogyan megtanítjuk neki, hogy pl. nem szabad megrúgni a játszópajtást, úgy azt is meg kell (meg kellene) tanítani, hogy hogyan kell pl. étkezni.

2009. jan. 21. 16:19
 15/15 A kérdező kommentje:
hát megnéztem azt az oldalt,de hülyeségnek tartom h abból tanulja meg h mi a játék, lehet egyszer egyszer humoros, de azért nem állandóan...nem tudom ezt honnan másolhatta be az illető...na de ott látszik meg melyik szülő mit is enged és eléggé elkeserítő.
2009. jan. 21. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!