Miért van az hogy a szülők többsége nem képes normálisan nevelni a gyerekét?
Szerintem az a baj, hogy összeolvasnak minden hülyeséget a kismama újságokban, és betű szerint be is tartják. Itt olyanokra gondolok, hogy rá kell hagyni a gyerekre mikor hagyja abba szopást, meg hogy 6 éves koráig csak az anyjára van szüksége stb. Félreértés ne essék, én is szoptatás párti vagyok, de azért ne essünk túlzásokba.
Az a baj, hogy azt hiszik jót tesznek azzal a gyereküknek, ha mindent megkapnak, pedig dehogy is.
Aztán meg amit én látok a környezetemben, hogy amíg kicsi a gyerek, addig mindent, de mindent megkap, nem szólnak rá, nehogy megbántsák, minden igényét háttérbe szorítja az anyuka, aztán egy idő után ráun, és pont amikor meg kellene tanítani a gyereket pl a köszönésre, meg ilyenekre, addirga már elegük van belőle, és nem foglakoznak vel, mert belefáradtak.
Ötven éve még szinte spártai módon nevelték a gyerekeket, az sem volt jó, most viszont átestünmk a ló túloldalára.
És aki ezt nem látja be, na annak vannak neveletlen , hülye gyerekei.
Én nagyon remélem, hogy képes leszek értelmes embert nevelni a kislányomból.
Szia!
A minap volt egy kérdés azzal kapcsolatban, hogy hagyjuk-e játszani a gyereket az étellel.
Be is linkelem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Én vagyok az a válaszoló, aki azt mondta, hogy az étel nem játék. Ha megnézed, akkor láthatod, hogy jelenleg 26%-on áll a "hasznossági" rátám.
Azt gondolom, hogy amíg a fiatal szülők (félreértés ne essék, én is az vagyok) "bedőlnek" az ilyen és hasonló cikkeknek, sőt még biztatják is egymást, hogy rá kell hagyni a gyerekre egy csomó mindent, addig sajnos marad az óvodai dolgozóknak a nevelés.
Nem kell agyonkorlátozni a gyereket, nem az a cél, hogy egy hároméves végigüljön hátratett kézzel egy-másfél órát, de úgy gondolom, hogy bizonyos határokat kell szabni. És ahogyan megtanítjuk neki, hogy pl. nem szabad megrúgni a játszópajtást, úgy azt is meg kell (meg kellene) tanítani, hogy hogyan kell pl. étkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!