Ha egy 16-17 éves lány gyereket szül, szerintetek fel tudja normálisan nevelni?
ha van személyes tapasztalatotok akkor írjátok le!nagyon érdekel minden infó ebben a témában
amiatt kezdtem gondolkodni ezen hogy láttam egy részt ebből a sorozatból: [link]
amerikában ez elfogadott, ott megvannak az anyagi körülmények.. én is láttam már ebből pár részt. és az a durva, h megtartja a gyereket, egyből vesznek maguknak házat is..
de itthon ugye nem így megy.. azért 16-17 évesen szülni mostanság nem divat. régebben az volt, de akkor más volt a megélhetés is. sokan már 14 éves koruktól dolgoztak. de mostmeg valaki még 25 évesen sem tud elhelyezkedni.
egyes etnikumoknál meg ez hazánkban is népszerű, a korai gyerekvállalás.
szerintem, ha a szülei segítik, akkor igen.
főleg az első néhány évben van szükség a külső segítségre sztem.
Szerintem igenis van olyan tini, aki már éretten tudja kezelni ezt a dolgot, és remek anya/apa lehet belőle. Pláne ha a párja vele van és a szülei is támogatják anyagilag/lelkileg. Én ha teherbe esnék biztosan elvetetném ha lenne módom rá- hiszen én még nem vagyok érett rá, az életemet rontanám el vele és nem akarnám hogy ezt a kicsi szenvedje meg- de ha már nem lenne mód elvetetni, biztosan nem adnám örökbe, akkor felnevelném szeretetben vállalva hogy fel kellett adnom az életemet és hogy nélkülöznünk el. Belőlem most még biztosan nem lenne jó anya. Viszont tényleg vannak olyanok akik már ilyen idős korban is jó anyák. Pl. nővérem ( most 22 éves) osztálytársa ( akkor 14 éves volt) teherbe esett, és nagyon jó anya vált belőle, szereti a picit, játszik vele, minden nap játszóra hordja megad neki mindent amit csak kell. A kicsi is csak úgy sugárzik, holott az apja a hír hallatán eltűnt...
17/L
Az egyik osztálytársam 8.-ban lett terhes. Mára már 4 gyerek anyja, ugyanazzal a férfivel él és nagyszerűen neveli a gyerekeit.
Én majdnem 30 voltam amikor szültem és nem mondanám, hogy tökéletes anya vagyok.
Szóval nem feltétlenül kor függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!