Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Annyira utálom akikor gyerek...

Annyira utálom akikor gyerek nélküli ismerősök akarnak kioktatni a gyereknevelésről! Miért érzi azt, hogy joga van ehez?

Figyelt kérdés

Olyan dolgokban próbálnak felvilágosítani és meggyőzni igazukról amiről fogalmuk sincs.

Tudom, hogy nem kellene foglalkozni velük, de ez rendszeres probléma és egyszer-egyszer túl lép rajta az ember, de egy idő után nem megy :S

2010. dec. 12. 21:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Engem tavaly az egyetemi csoporttársaim próbáltak kéretlen jótanácsokkal ellátni állandóan. Nem akartam azzal jönni, hogy eleve idősebb vagyok náluk, mert oké, nem ezen múlik, de az tény, hogy ÉN nevelek gyereket, és ŐK nem. Mégis szinte mindenről volt valami meglátásuk (oké, nem mindenkinek, itt csak pár lányról van szó, akik úgy gondolták, pusztán abból kifolyólag, hogy nőneműnek születtek, alapból mindent tudnak a gyerekekről). Kezdve azzal, hogy az akkor két éves fiamnak már nem kéne pelenkásnak lennie, folytatva addig, hogy nem kéne hagynom, hogy hajnali ötkor átjöjjön az én ágyamba aludni, mert akkor rászokik (világos, inkább keljünk ötkor, mert akkor onnantól indul a reggel), bezárólag azzal, hogy ne engedjem, hogy hidegen igya a tejet, mert fájni fog a torka. Egy darabig türelmesen próbáltam elmagyarázni, hogy mit miért csinálok úgy, ahogy, vagy miért nem baj, ha megengedem, vagy ezt vagy azt miért nem engedem meg, de egy idő után iszonyat meguntam, és mindig csak annyit reagáltam ezekre, hogy "Köszönöm a tanácsot. Amúgy veled mi újság?"
2010. dec. 13. 00:36
 12/15 A kérdező kommentje:

Tehát nem az én hormonjaim a rosszak, hanem tényleg baromi idegesítő amikor olyan emberek oktatnak ki gyereknevelésből akiknek nincs gyerekük :)

Az más dolog, ha idősebbek mondják, hogy már kaphatna ám almát kekszek a 2 hónapos baba, vagy nyáron takarjam betakaróval stb stb, mert régen így volt elfogadom.Viszont azt nem amikor erőszakosak, hogy márpedig úgy csináljam ahogy ő csinálta....na az is baromi idegesítő....

2010. dec. 13. 00:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Ilyenkor egyszerűen de feltűnően tereld a témát, vagy mondj ennyit: köszi szépen de én úgy csinálom ahogy nekem jó.
2010. dec. 13. 00:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Tudod mi a rosszabb? Mikor anyukád lát el ilyen tanácsokkal. Nem tanács, mert nem kérem, hanem be-le-szó-lás. :( és én vagyok a tiszteletlen, ha nem fogadom meg.
2010. dec. 13. 08:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát én simán elküldeném az ilyen "segítséget" Ki a fenét érdekel, ha megsértődik! Aki azért nem akar gyereket, mert túl sok áldozattal járna az mélységesen hallgasson és húzzon a sunyiba.

Én a saját testvéremet is kiosztottam, mikor elegem lett az okoskodásaiból. Nincs gyereke, nem is akar, de persze a mit és hogy kéne az ment neki. Én pedig közöltem vele, ha annyira jól tudja, akkor ugyan szüljön egyet és azon gyakoroljon, az én gyerekem meg én nevelem úgy ahogy akarom.

Az anyósom is hasonló volt azzal, hogy ő aztán a saját gyerekeit sem nevelte, csak a faszikon járt az esze. Szegény férjem azt sem tudja, hogy hány pótapukája volt... :/

Neki is megmondtam, hogy talán a saját gyerekeivel kellett volna törődnie, akik úgy nőttek fel mint a gaz, és csoda, hogy mindkettő jóravaló ember lett. De ez nem az ő érdeme, mert a két fiú csak egymásra számíthatott!

Szóval miután jól kiosztottam mindenkit 2 hét fújás után megbékéltek. Azóta sem szól senki, hogy hogyan fogom, pelenkázom, etetem, öltöztetem, nevelem stb a kicsim. :)

Ha nem segít a szép szó bizony vannak olyan emberek akiknek meg kell mondani a magunkét. S eszedbe se jusson kiszolgálni még azt a nőszemélyt is!

2010. dec. 13. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!