Ez most alapban divat, vagy az otthonlét hozza ki az anyukákból?
Ilyen szavakat szedtem össze rekord idő alatt (két napja írom) a fórumokról:
"-csi kategória": szupcsi, babcsi, ajcsi, tejcsi, szopcsi, fürcsi, kajcsi
"-ci kategória": reci, tejci, zsemci, majcizik(majszol), banci
"-i kategória": kari, kabi, főzi, gyümi, krumika, csöri
Oké, köszönöm. Visszakeresem majd ezeket, kiváncsi vagyok.
Akkor le is zárnám a kérdést, mert én nem szeretnék vitát szítani, új vagyok még itt.
Köszönöm.
Nekem egyáltalán nem szimpatikus ez a "nyelv". Egyszer véletlenül kimondtam az egyik említett kifejezést, és kiakadtam magamtól, hogy hogyan ragad a hülyeség.
Az egyetlen a tejcsi, ami már gyerekkoromban is használatos volt. Anno '70-es '80-as évek.
Szeretném, ha a kisfiam szépen beszélne, így hülye mintát nem mutatok neki. Egyébként szerintem más fórumokból, egy bizonyos szinten, bizonyos körökből terjed, de kultúrlény nem használja őket.
Egyetertek azzal, hogy amelyik anyuka gyakran hasznal ilyen szavakat, az valoszinuleg korabban is ezt tette. Bart teny, hogy talalkoztam olyannal is, aki a gyerek szuletese utan kezdett egesz nap vekony, kislanyos hangon, becezgetve beszelni.
Az o dolga. Ha a ferjet nem zavarja, akkor csinalja.
Mellesleg az en beszedem is sokat valtozott menet kozben, ahogy ket gyermekem lett. Erre csak akkor jottem ra, amikor nemreg osszefutottam egy nagyon-nagyon jo baratnommel, akit egy eve nem lattam. Csak akkor tunt fel, hogy minden masodik, harmadik mondataban szerepel egy csunya, vagy kevesbe csunya kifejezes, valamint nem beszel kerek mondatokban, hanem sporol a szavakkal.
Vele ellentetben en ugy beszeltem, mintha nyelvtan oran lennenk. Regen egyutt laktunk, egy helyen dolgoztunk, az egesz napot egyutt toltottuk es nem tunt fel, hogy nem beszel szepen, tehat gyanitom, hogy akkortajt en is ugy beszeltem.
Szia, amiket beírtál jók:)
Komolyan kellett egyiknél másiknél gondolkodnom, de nagy nehezen rájöttem, mi micsoda:)
Ezek közül a szavak közül vannak nagyon irritálóak, de a tejcsit én is használom, valamint a fürdésre megmaradt a fürcsi-pancsi szókombináció, mert ezen a fiam mindig kacag:)
Ezt leszámítva normálisan beszélek vele, szem előtt tartva, hogy a gyerek nem hülye, csak kicsi:D
Korábban itt olvasgatva én is rengeteg olyat olvastam, amitől a hasam fogtam a nevetéstől, és ehhez a kérdéshez be is másolgattam őket, mikor eszembe jutott, úgyhogy itt mazsolázhatsz:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Lányok, én is elgondolkodtam egy-kettőn, hogy mi a fene lehet az:))
Szerintem a tejcsi, fürcsi/pancsi, gyümi még elmegy, de a többitől libabőrös leszek:)
Van még egy halálom, amikor a "kari"-t nem is a karácsonyra értik, hanem a kártyára. --> Bankkártya=Bankkari, ááááá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!