Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hallottátok ezt a két bolondot...

Hallottátok ezt a két bolondot aki verte a másfél hónapos kislányát? Borzalom!

Figyelt kérdés
Az ilyeneket miért nem akasztják fel? Néha sajnálom hogy eltörölték a halálbüntetést!
2010. dec. 8. 18:35
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Gyerekápolónak tanulok és ugyan még csak a gyakorlatomat töltöm, de sajnos már én is nagyon sok ilyen és hasonló esettel találkoztam.

Azt vettem észre, hogy a kórházba kerülő gyerekek legtöbbje (legalább 60%, de még így is kicsit mondtam) kizárólag a szülők miatt kerül be. És most nem csak azokról a gyerekekről beszélek akiket bántalmaznak, hanem azokról is akiknél mondjuk a szülő lusta és nem adja be a gyógyszert, nevelési hiba következtében kialakuló bármilyen kár/betegség vagy a szülő túlaggódása vagy tájékozatlansága következtében okozott fizikai vagy mentális károk miatt.

Döbbenetesen sok, és hihetetlen esetek.

Ezen az oldalon is azt vettem észre, hogy nagyon sok anyuka hiszi magát okosnak és tájékozottnak, és nem hisz senkinek, még az orvosoknak sem, de sajnos ez a fajta makacsság mindig a gyereken csattan...

A szívem szakad meg néhány ilyen esetben.

2010. dec. 9. 17:01
 22/22 anonim ***** válasza:
Nem lehet az ilyen eseteket a szegénységre fogni. Inkább a tudatlanságra, felelőtlenségre, ám szerintem még arra sem, mert a legtudatlanabb némbernek is ha van szíve, akkor nem bántja sem a saját sem másnak a porontyát. Így a cikkel ebben nem értek egyet. Sajnos nagyon sok ilyen eset van a világban. Az elhanyagolásnak, bántalmazásnak később is vannak formái, de csak a legsúlyosabbakra derül fény. Pl. amikor azon szörnyülködünk, hogy alsós gyerekünk osztálytársa minden nap suli helyett is kint lóg az utcán egész nap. Persze ez a gyerek a legverekedősebb az osztályban. Mit teszünk? Csóváljuk a fejünket, szörnyülködünk, de elmegyünk mellette. Pedig az a gyerek bár ő maga sem tudja, azért lóg(hat) az utcán hóban sárban, fagyban, mert nem törődnek vele. Elhanyagolják. Nálunk most volt ilyen eset. Kiderült, hogy a gyermek haza sem mehet, ezért is csavargott. A szülők összefogtak és jelentették a suliban, mert bár a gyerek csöppet sem mondható kitűnő tanulónak és jó magaviseletűnek, azért átéreztük, hogy télen hideg van kint neki is. Összefogás és odafigyelés. Valószínű, hogy ez a gyerek egy azok közül, akik csak szerencséjüknek köszönhetik, hogy megérték az egyéves majd későbbi szülinapjaikat. Most helyzete megoldódni látszik. Neki szerencséje volt, az anyja nem tudott arról, hogy még dolgozott az apuka szó szerint kizárta a kicsit. Azért írtam le, hogy bár nagyon szörnyű dolog, hogy pici babákat azok bántanak, akiknek védelmezniük kellene őket, de a nagyobbakra is oda kell figyelni. S ha éppen lehet tenni valamit (tudom, hogy van amikor nem lehet) akkor tegyük meg a szükséges lépéseket a saját gyerekeink érdekében is.
2010. dec. 10. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!