Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan esztek ti magatok 1,5...

Hogyan esztek ti magatok 1,5 éves vagy nagyobb gyermeketek mellett?

Figyelt kérdés

Én mostanában nem tudok enni a lányom mellett.

Egyszerűen nem hagy enni,és addig szekál,míg végül nem eszek.

Ezt olyan szintig csináltuk,míg egyre kevesebbet ettem,és végül már 49 kilóra fogytam.

Egyébként még annyi,hogy napközben többször is eljátszik magában,tehát nem vagyunk összeragadva,de valahogy mintha kifejezetten az evésre pikkelne,mert akkor sehogysem tudom elérni,hogy békén hagyjon.

Ez már nem állapot,így ma elkezdtem azt,hogy akár mit csinál,ha üvölt,ha toporzékol én bizony leülök szépen és megeszem az ebédemet legalább.

Ez most nagyon kegyetlen módszer,de másképp nem megy.

Nálatok ez hogy működik?

Adjatok ötleteket.

2010. dec. 6. 15:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
47%

Nálunk úgy van, hogy hiába ő eszik korábban, akkor is mászik fel rám, amíg eszem, így szoktam neki falatokat adni az enyémből.

Bár nálunk nem az ebéddel van a probléma, mert én akkor ebédelek, amikor ő már alszik, hanem a vacsorával.

2010. dec. 7. 09:26
 12/12 anonim ***** válasza:
Egyet értek a tegnapi 22:21-sel, bár kicsit durván fogalmazott, de lényegében igaza van. Miben nyílvánul meg, hogy nem hagy enni? Hisztizik, toporzékol, vergődik? Hagyd rá, ahogy ma (vagyis tegnap) csináltad. Jól látod, az nem tetszik neki valamiért, hogy te eszel, és ezt nem szabad neki hagyni. Hisztizzen addig, aztán majd megunja. Persze ha valami baja van természetes, hogy foglalkozunk vele, de ha egyértelműen hiszti, márpedig nála az, akkor ne foglalkozz vele, egyél meg nyugodtan, ne reagálj arra, hogy kiabál. Ha látja, hogy nem ér el vele semmit, akkor abba fogja hagyni. Lehet, hogy kell pár nap, de előbb utobb rájön, hogyha anya eszik, hagyjuk békén. Nem kegyetlen módszer, ez másképp nem működik. Azért 1,5 évesen már nem olyan kisbaba, meg kell értenie amit mondasz neki.
2010. dec. 7. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!