Nem vagyok felkészülve egy második babára, pedig szeretnék, más is van így?
Szerintem senki sem siettet. Az javaslom ha így érzel akkor várj még pár évet a következő babával, míg a lányod nagyobb lesz és idegileg és fizikálisabban is valamivel kipihentebb leszel. Ha nagyobb lesz a lányod akkor könnyebb is lesz mellette és talán már segíteni is tud majd neked sok mindenben (attól függ, hogy mennyit vártok).
Nem kell azonnal kis tesó. Ráér az még :)
Még bőven ráérsz, nem kell azért hamar lenni egy másodiknak mert úgy szokták (legyen kivel játszeani, egyszerre letudni, nem kell dolgozni ....)
Nálunk pl 9 év van, teljesen jó.
Egyébként nagyobb korkülönbség mellett a testvérviszályra is kevesebb esély van, mert egy nagyobb gyerek könnyebben fel tudja fogni/dolgozni az új helyzetet és az is előfordulhat, hogy pont ő könyörög majd egy kis tesóért.
Ne siettesd a dolgot. Fogsz te még vágyni a babázásra több év múlva is és ott leszel majd a nagy gyerekekkel :)
Én is ezt gondoltam!
Még szülés egy nappal is azt mondtam, mit kezdek én kettővel egyedül?Apa dolgozik!Tiszta idegbeteg voltam.Meg hogy kettővel sem nehezebb mint eggyel.Ki hiszi ezt el?
És tényleg.Pozitívan csalódtam:Sokkal nehezebbre gondoltam.Nem mondom nem csupa vidámság és boldogság.VANNAK ROSSZABB NAPOK!
Amúgy az egyik gyerek 2,5 éves a másik 3 hónapos!A ház egy hodály, mindennap egy nagy takarítás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!