Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minden másnap kell dolgoznom...

Minden másnap kell dolgoznom 16-18 órát. Ti elmennétek inkább táppénzre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Minden második napon kell dolgoznom hétköznap 18 órát (4:30-22:30), hétvégén 16 órát (06:00-22:00). Ez még "egyedül" is nagyon megterhelő, de így ketten (pocaklakóm még csak 8 hetes)még inkább kimerít. Kértem könnyített munkavégzést a főnökömtől, de nem tudom, hogy mennyire toleráns. Még nem nyilatkozott. Ha táppénzre megyek, akkor nagyon kevés pénzt kapnék otthon a picivel, így viszont teljesen kikészülök. Ti mit tennétek?
2010. dec. 1. 15:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem adnak könnyített munkát én a helyedben táppénzre mennék, mert a baba a legfontosabb. Ha te kimerülsz, az a babának sem jó. Én 6 hetes koromban mentem táppénzre, mivel elég megterhelő munkám volt nekem is, emellett még állni is kellett, és sokat görcsölt a hasam. Jobbnak láttam táppénzre menni a babám érdekében.

Boldog babavárást kívánok Neked!

7 hetes kislány anyuja

2010. dec. 1. 15:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ez így nagyon nehéz lehet, én nem maradnék ha nem kapnék könnyített munkát. lehet hogy kevés a pénz, de nem éri meg.
2010. dec. 1. 15:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Gondold át: a baba a fontosabb, vagy a munka? A könnyítet munkavégzés kevesebb pénz is lehet. Mellesleg terhes nő nem dolgozhat 16 órát.

85. § (1) A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi véleménybemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges.

(2) Az (1) bekezdés alapján ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.

2010. dec. 1. 15:34
 4/4 anonim ***** válasza:
71%
mellesleg SENKI sem dolgozhat legálisan napi 16-18 órát.
2010. dec. 1. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!