Minden másnap kell dolgoznom 16-18 órát. Ti elmennétek inkább táppénzre?
Ha nem adnak könnyített munkát én a helyedben táppénzre mennék, mert a baba a legfontosabb. Ha te kimerülsz, az a babának sem jó. Én 6 hetes koromban mentem táppénzre, mivel elég megterhelő munkám volt nekem is, emellett még állni is kellett, és sokat görcsölt a hasam. Jobbnak láttam táppénzre menni a babám érdekében.
Boldog babavárást kívánok Neked!
7 hetes kislány anyuja
Gondold át: a baba a fontosabb, vagy a munka? A könnyítet munkavégzés kevesebb pénz is lehet. Mellesleg terhes nő nem dolgozhat 16 órát.
85. § (1) A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi véleménybemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges.
(2) Az (1) bekezdés alapján ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!