Munkába való visszaállásnál hogyan működik a szabi kiadása, kifizetése Gyed után?
Múlt héten döntöttek a gyes melletti munkavégzésről, vagyis visszaáll a régi rend, miszerint csak 4 órában lehet mellette dolgozni. Ha jól tudom, januártól. Vagyis ha visszamész teljes állásba, akkor nem igényelhetsz mellette gyest.
A szabi kérdés nem változott.Úgy megy, ahogy te is írtad. Ahogy lejár a gyed és mennél dolgozni, kiadhatják a felhalmozódott szabadságokat, azalatt persze kereshetsz másik munkát. Ha találsz akkor közös megegyezéssel felmondasz és mész az új helyre. Azt nem tudom, mi lesz a maradék szabiddal, de el nem veszik, az biztos. Valakinek ki kell fizetnie vagy ki kell adni. Nincs munkaügyes a munkahelyeden, akivel tisztázhatnád ezeket?
Nem döntöttek el még semmit, múlt héten csak egy sajtótájékoztató volt. A Parlament december 20-i ülésén lesz a zárószavazás.
Az lehet, hogy te már most beadtad, kedves kérdező, de a változás mindenkire érvényes lesz. Közös megegyezéssel fel lehet mondani, a még ki nem vett szabijaidat ki kell, hogy fizessék.
Nagyon köszönöm a válaszokat!Felhívatm a MÁK-ot.Azt mondták,hogy még ők sem tudnak semmit!Most még lehet 8 órában dolgozni, de hogy "holnap" mi lesz azt még nem tudják.A munkahelyemmel megromlott a kapcsolatom,ezért szeretnék másik munkahelyet találni.Ezért ott inkább nem kérdezősködöm.
Azért adtam be már most mert így biztosan nem futok ki az időből, ugyanis 20-22 munkanap alatt dolgozzák fel a beérkezett kérelmeket,legalábbis a nő a telefonban azt mondta, hogy ha most adtam be akkor az dec. közepére kerül feldolgozásra.
Köszönöm a válaszokat Pénteken megyek a munkahelyemre megbeszélni a dolgokat és azt hiszem kiveszem a szabikat azzal is gyerek egy kis időt magamnak uj munkát találni.
A törvényjavaslatot ha elfogadják, akkor jan. 01-től nem dolgozhatsz gyes mellett, de nem ez a lényeg. Ami nálad a lényeg: elvileg a gyerek 3 éves koráig dolgozhatsz MÁSHOL és csak 3 éves korban ráérnél eldönteni, visszamész-e az eredeti mukahelyedre. Tehát amit én tennék: megigényled a gyest, maxmum nem jár majd jan. 01-től, az egy dolog, ezt meg is tetted... Keresnék másik állást, elmennék oda dolgozni, az eredeti munkahelyen nem szólnék egy szót se, nem mennék vissza, nem venném ki a szabikat se. Ha találsz másik állást, egyszerűen ott munkába állsz. Ha bejött az a munka, akkor felmondasz az eredeti munkahelyeden és ott kifizetik a szabijaidat, kötelesek, ezzel nincs gond.
Ha nem találsz másik állást, akkor sincs pánik, mert maradsz gyesen és keresel munkát.
Ebben semmi kockázat.
"az eredeti munkahelyen nem szólnék egy szót se"
Ez sajnos nem így működik, nekik tudniuk kell róla.
köszönöm az eddigi válaszokat.Nem mentem a munkahelyemre az eszméletlenül nagy mennyiségű leesett hó miatt.Felhívtam őket. Majd jövő héten. Én tulajdonképpen nem nagyon akarok oda visszamenni,ezért keresek állást.
Azt mondjátok lehetek fizetés nélküli szabin,és mellette kapom a Gyes-t?Gondolom a cégem ennek örülne a legjobban.
Logikus amit irtok,majd felhozom mint alternatívát ha megyek megbeszélésre!Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!