Hogy változzak meg a rendetlenség terén? Valami baj van a memóriámmal?
Egy tanárom mondta mindig: írd fel fiam, ha hülye vagy, én is mindent felírok.
Vigyél rendszert az életedbe. Hazaérkezés után rögtön elteszed a cipőt. Ha megkérnek valamire, teljesítsd azonnal vagy a legrövidebb idő alatt. Használd a számítógépet, telefont emlékeztetőnek. Vegyél post it-et, firkáld rá, mit kell csinálnod, tedd látható helyre (szobaajtó, hűtő, tükör). Vehetsz határidőnaplót is, és a rendszeres feladataidat írd bele. Vehetsz emlékeztető táblát is, parafa, vagy kis mágnestábla (Tescoban is kapni), anyukádék felírják, hogy mit szeretnének tőled, te pedig megnézed és teljesítheted a kérést. Ha végeztél, leveszed a cetlit, vagy letörlöd.
A szüleid értékelni fogják szerintem a igyekezetet, hogy próbálsz ezen a rossz szokáson változtatni egy kicsit.
Nekem is rögtön az jutott eszembe hogy ird fel valahová és tedd meg mikor megkérnek rá.Ne várj vele!
Ennyi idösen én is ilyen voltam és elkezdtem a cetliket azota megy cetli nélkül is bár kt gyerek mellet ez a minimum.Viszont boltba még most is cetlivel járok.
Hidd el tapasztalat hogy elolvasod megcsinálod és mehetsz a dolgodra.
Kitartás ha a szüleid látják hogy változtatni szeretnél biztos megengedik majd a jogsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!