Hol töltitek a karácsány estét és a karinapokat, ha mindkét nagyszülőpár közel lakik, de nem megoldható, hogy mindkét nagyszülőpár meg ti is egyvalakiknél összegyertek?
A szenteste otthon, nagyszülők nélkül, 25-e egyik nagyszülő, 26-a másik nagyszülő.
Nálunk szerencsére nincs vita: 24-e délben édesanyáméknál nagy családi ebéd, utána szenteste otthon, 25-e dél apósoméknál, 26-a a két dédi.
Már akkor is így csináltuk, amikor nem volt unoka, így ez a megszokott. Szokásrendszert sosem késő kialakítani, itt az idő nálatok is. Sok sikert hozzá!
Nálunk 3 nagyszülő is van:) (a szüleim elváltak) Ráadásul tőlünk 80, illetve 150 km-re, egymástól meg 70 km-re laknak.
24-én mi is otthon vagyunk hármasban, 25 anyuméknál a család egyik felével ebéd, este vacsora a párom szüleinél, 26-án ebéd apuméknál.
Szóval elég rohanós a karácsony:)
24. itthon: mi négyen (apa, anya, 2 baba) + anyukám jön át picit du+este fürdetésig (mivel egyedül lenne amúgy)
25. apukám+nője jönnek át, de csak du. 1-2 órára
26. anyósom+apósom jönnek, szintén du. 1-2 órára
Egész napos program sehol nincs, mert akkor nekünk négyünknek nem lenne karácsonyunk. Nincs átjáróház, és nem megyünk mi sem több rokonhoz. Ha jövés-menés lenne a 3 napban, elveszne a 2 kicsinek és nekünk is a karácsony szépsége.
Nem szokott sértődés lenni.
Amúgy nálunk sem lehet "összeengedni" az én szüleimet és a férjem szüleit.
Szenteste csak a szük család, én+férjem+gyerekek.
Első nap az egyiknél, másik nap a másik nagyszülőnél, attól függően, hogy van-e valahol testvér, akik szintén adott napon az adott nagyszülőnél lesznek.
Ebben mi lehet bántódás??? Aki karácsonykor nem örül a szeretteinek, hanem megbántódik, aznnak úgy kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!