Teljes abortusztilalom lesz Magyarországon? Mit szóltok ehhez?
A politikusok szerint ez nem jelent abortusztilalmat, az alkotmányjogász szerint viszont a magzat alkotmányos védelme azt jelenti, hogy a magzat életét kioltani csak jogos önvédelem esetén lehet, azaz ha az anya élete veszélyben van, írja a Hírszerző.
A KDNP-s Tarnai Richárd, az alkotmányos alapértékek munkacsoport vezetője szerint az élethez és az emberi méltósághoz való jog a magzatot is megilleti: „Az ember fogalma a fogantatástól a természetes halálig tart”. A kérdésre, hogy ha bekerül az alkotmányba a magzat védelme, ez hogyan befolyásolja majd az abortusztörvényt, a politikus azt felelte, ezen nem gondolkoztak, ők csupán világnézeti szempontokat vettek figyelembe.
Halmai Gábor alkotmányjogász szerint ha az alkotmányba bekerül a magzat fogalma, akkor módosítani kell a terhesség-megszakításról szóló törvényt is, ez viszont azt fogja jelenteni, hogy abortusz csak akkor végezhető, ha az anya élete veszélyben van. „Sem akkor, ha az anya egészsége van veszélyben, sem akkor, ha a születendő gyerek egészsége, sem akkor, ha a terhesség bűncselekmény következménye, de még akkor sem, ha az anya kiskorú.”, írja a Hírszerző. Halmai szerint ebben az esetben a magzat és az anya élete egyenrangú, a magzat életét elvenni emberölés, bűncselekmény – a törvény csak akkor nem bünteti, ha jogos önvédelemről van szó.
Valahol jogos, ugyanis van, aki úgy jár abortuszra, mint más fodrászhoz.
Viszont jobban kellene támogatni a fogamzásgátló eszközöket, mert olyan áruk van, hogy lassan lehetetlen egy átlag keresetűnek beszerezni.
Támogatni kéne a kisgyermekeseknek a távmunkát, sőt, több ilyen lehetőséget teremteni.
Bölcsikben férőhelyet csinálni, és nem osztogatni a segélyt, hanem normális fizetést adni az embereknek, hogy ne a gyerekek tartsák el a szülőket, hanem a szülők normális keresettel, -még ha egyedül maradtak is- a gyereket.
Tanfolyamokat inditani, ha esetleg valaki középiskola után esik teherbe,gyes után nem munkanélküli legyen
na ha ezeket megvalósitják, gondolkodhatnak az abortusz tilalmon...
"Tanuljon meg végre a mai fiatalság felelősen nemi életet élni."
Annyira elegem van abból, hogy a) a fiatalság-gal b) felelősségteljes nemi élet-tel jönnek egyesek! Mielőtt ilyeneket írsz, légy szíves nézz már egy kicsit utána a dolgoknak. Az abortuszt többségében NEM a fiatalok választják! A ksh honlapjáról le lehet tölteni egy tanulmányt, meg fogsz rajta döbbenni, hogy kik választják az abortuszt.
A felelősségteljes nemi életről pedig csak annyit, hogy amíg nincs 100%-ig biztos fogamzásgátlás, addig nem lehet ilyenről beszélni.
Felháborítónak tartom ezt az egészet. Rengeteg oka lehet annak, hogy valaki miért választja az abortuszt, lehet, hogy azért mert beteg gyermeket hozna a világra és valljuk be, ma Magyarországon nem egyszerű beteg gyereket felnevelni, sőt. Persze, joga van az élethez, de kérdem én, ha mondjuk sokadik gyerekként jönne a világra, tegyük fel betegen, mi lesz a többi gyerekkel? Nekik nincs joguk a normális élethez? Hogy ne zsíros kenyéren kelljen felnőniük, mert az állam rákényszerített a családra egy beteg gyereket, annak minden plusz költségével? Vagy majd állambácsi eltartja, ja, persze.
Megmondom, hogy szerintem mi lesz:
1) Illegális magzatelhajtó központok (vagy mint anno X. országban, kötőtű)
2) Ha mégis megszületik a nem kívánt gyermek, majd mi, adófizetők szépen eltarthatjuk, mert a kutya sem fog (vagy nagyon kevés ember) egy beteg gyermeket örökbe fogadni.
És mielőtt teljesen félreértené valaki a mondandómat: NEM vagyok abortuszpárti, két gyermekem van, akik közül az egyik spirál mellett lett, de meg sem fordult a fejünkben, hogy ne tartanánk meg, de el tudok képzelni olyan élethelyzetet, amikor egy nőnek, egy családnak az abortusz mellett kell döntenie. És ha már a spirálnál tartunk, akkor azt a magzatot sem lehet abortálni, akinek mondjuk kiáll a fejéből a spirál??? Mert szerencsétlennek úgy sikerült beágyazódnia?
Vagy az jobb, hogy csóró megszü,li a gyereket és otthagyja kórházban?
ja, mert a statisztikának jót tesz, hogy 1 fővel nőtt anépesség és csak ez számít
Utána kutyát sem érdekli a gyerek élete, elvegetál valami otthonban, ha szerecséje van pár évesen-talán-valaki örökbefogadja
Minden eremnek 2 oldala van....
En nem tudok alast foglalni ebben az ugyben, mert ha bele elem magam barmelyik oldalba annak adok igazat :S
kicsit butacskanak tunhetek emiatt, pedig nem vagyok az (legalabbis en igy gondolom)
1. O is egy ember akinek joga van az elethez.Gyilkossagnak szamit az abortusz es ezert en is betiltanam.
2. nem biztos, hogy az a legjobb annak a babanak ha megszuletik!! Ha olyan csaladban kell felnonie ahol nem varjak es nem szeretik az borzalmas lehet.....
Ahol ehezne egesz eletben es venek...... meg a gondolat is fajdalmas.Ha valakit megeroszakolnak (en tul estem mar ilyenen es tudom mit erezhet az akivel megtortenik es esetleg teherbe is esik(velem ez a tragedia nem tortent meg, hogy teherbe is essek) borzalmas!!)el sem tudom kepzelni, hogy megtartanam a babat.
Negez kerdes es akar hogy is dontenek lesznek ellene es mellette.
Ezzel maximum annyit lehet eléni,hogy majd egy elhagyatott sufniban,sarlatánokkal fogják az embriójukat kikapartatni a nők..kis túlzással. Dehanem is igy,akkor is pénzért,illegális úton.
Mert ha ezt bevezetik,engem meg ne adj Isten megerőszkolnak ,hogy én meg nem szülöm az is biztos! És mi az,hogy akkorsem ha az anya vagy a magzat egészsége van veszélyben?! Sokra megy vel a gyerek,hogy megszülöm ha nem lesz anyja... Vagy ha úgy születik,hogy se keze se lába,szellemileg viszamardott és gyomorszondán él egész életében. Mellesleg nem csak véletlen teherbeeséseknél van szükség abortuszra,vannak akik évekig próbálkoznak,tervzett gyermek mégis el kell vetetni mert az anya életvezsélybe kerül... Ebben az eseten nem hiszem,hogy egy néhány hetes embriónak "joga van veszélyeztetni" a anya életét.
Felháborítónak tartom ezt így ilyen formában.
Ráadásul akinek nem lesz elég pénze fusiban elvégeztetni,és olyan idióta,hogy nem védekezik az csak szüli mjad halomra felelőtlenül a kölykököket.
Én inkább olyasmit szorgaaznék,hogy 2-3 után (amit ne beegség,erőszak,anya egszségének veszélyeztetése miatt,stb végeznek) egyszerűen pakolják ki a felelőtlen nőket..egyébként kevesen vannak akik védekezés helyett járnk abortuszra,mivel elég borsos az ára ha jól tdom,és nem támogatja a TB.
Egy másik topikban már leirtam a véleményemet, de a petíció miatt bemásolom ide is:
Vitába nem kívánok szállni senkivel. 4 gyerekem van, és egyébként 13 évesen megerőszakoltak. Ennek már majdnem 40 éve...szerencsére még nem menstruáltam, így nem lettem terhes. De szerintetek hány kislány merne feljelentést tenni? Én nem tettem. És akikkel kapcsolatba kerültem, és hasonló helyzetben voltak szintén nem tettek. Az abortuszhoz, ha csak nemi erőszakhoz kötnék, mellékelni kellene a feljelentés másolatát...
A másik pedig, hogy a gyermekvédelemben dolgozom (gyermekotthoni nevelőként), és látom, hogy beláthatatlan következményei lennének egy ilyen törvénynek. Nem csak az esetlegesen állami gondoskodába megszülető, kilátástalan jövő elé néző gyermekek miatt, hanem a már nálunk nevelkedő fiatalok miatt is. Azt nem tudjuk nekik megtiltani, hogy ne szexeljenek, de pénzük meg nincsen fogamzásgátló eszközökre. Beláthatatlan következményei lesznek, ha 13-15 éves gyermekotthonos kislányok újabb és újabb állami gondkoskodásba kerülő gyerekeket hoznának a világra.
A harmadik pedig, hogy a megszült, és felnevelt 4 gyerekem közül 3 nem talál állást friss diplomásként...akkor mi lesz a többi fiatallal 20-30 év múlva? A gyerekszám növelése mellett munkahelyet is teremtenek majd a számukra? Addig pedig bölcsödét, óvódát?
Kíváncsi lennék egyébként ,hogy ki pontozza
le a kúltúrált egyet nem értést ezzel a törvénymódositással..tudnék most nagyon csúnyákat kívánni neki a témával kapcsolatban,de nem teszem. Könnyen dobálóznak egyesek azzal,hogy a magzatnak is joga van az élethez. Majd ha ők kerülnek olyan helyzetbe,hogy súlyos életveszélybe kerülnek az embriójuk miatt,és MUSZÁJ az abortusz akkor rmélem emlékezni fognak erre......
em hiszem el,hogy bármeyik anyának (és ezáltal a magzatnak is,szóval végképp ne éártem) is meg kellene halni egy ilyen idióta törvény miatt.
Vagy CSAK a meg nem születtt embereknek van joga élni?
Lassan már oda lyukad ki egy két véresszájú abortuszellenesfrcsögő válaszadó,hogy mindannyian egyenlőek vagyunk,csak az embriók egyenlőbbek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!