Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg olyan gáz, hogy nem...

Tényleg olyan gáz, hogy nem fogytam még le szülés után?

Figyelt kérdés
5 hónapos lesz nemsokára a fiam. A nemrég egy rokonom megjegyezte, hogyugyan fogyjak már le, mert nekem nem állnak olyan jól a hurkák, mint a babámnak. Nem fogyókúrázom, mert szoptatok még, igyekszem eleget enni és inni, hogy ne menjen el a tejem és tápláló maradjon. Még nem fogytam egy dekát sem, néha zavar, de úgy vagyok vele, hogy ha abbahagyom a szoptatást úgyis nekiállok intenzíven diétázni, tornázni. Kinek mikorra sikerült leadnia a terhességi pluszt?
2009. jan. 13. 17:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%

szia,

Mivel szoptatsz, í7gy nem hiszem, hogy nem ment le egy dkg sem.

A szoptatás napi -500 kalória, nem kell többet enned. A tejed attól még finom lesz és tápláló, csak normálisan egyél, és igyál 2-3 liter folyadékot.

Ja, ne hidd, hogy fogsz tornázni szopi után. Mert minden idődet le fogja kötni a szaladgáló babócád..:)

2009. jan. 13. 17:58
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én összesen 11.5kg híztam,a babám májusban született.kb.2 hónapos volt,amikor már semmi nem volt rajtam,a hasam is teljesen vissza húzódott.6.5 hós koráig szopizott,én nem fogyóztam.Szeretek mozogni,nyáron min.2 órát sétáltunk naponta.Sztem ez alkati dolog is.2 gyerekes anyuka
2009. jan. 13. 17:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Előző vok.Ja,és szeptember óta naponta szobabringázok,felüléseket csinálok+heti 2x kondizok(itthon,este,miután a baba elaludt)!
2009. jan. 13. 18:00
 4/14 A kérdező kommentje:
pedig nem ment le semmi... 71 kilóval jöttem ki a kórházból és most is annyi vagyok.
2009. jan. 13. 18:00
 5/14 A kérdező kommentje:
szuper... még pár ilyen válasz és tényleg csődtömegnek fogom érezni magam amiért még mindig ekkora vagyok...
2009. jan. 13. 18:02
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

első vagyok: 5 hónap után még rajtam is volt bőven, most 17 hós a csajszim, és még mindig nem vagyok a régi.

De közben a tesó is növöget a pocimban 18 hetesek vagyunk, úgyhogy egy darabig esélyem sincs vissza szerezni a régi súlyomat....de teszek rá...

A fő a gyerkőcök egészségesek legyenek.

2009. jan. 13. 18:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne törődj senki véleményével,a babád a fontos,és ,hogy tudd szoptatni.Én szülés után két héttel már 12 kg-t leadtam,aztán szoptatás alatt (6 hó-ig) vissza is jött mind,pedig rengeteget sétálok vele.Már két hónapja nem szopizik,nem is eszek sokat,de az aktív torna még nem indult be.Remélem hamarosan leadom a felesleget:-) Sok sikert Neked is.
2009. jan. 13. 18:03
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Első: Nehogy már e miatt búsulj, én még szülés után is 80 kg voltam, 65-el kezdetem a 2. babát. Lemegy ne izgulj! Kitartás.

Ha a párodat nem zavarja, akkor tojjál a többiek fejére.

2009. jan. 13. 18:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én is nagyon el vagyok keseredve mert 60kg kezdtem a terhességet,75kg szültem (5hónapja)!6hét alatt lefogytam 65kg és most 68kg vagyok!Tehát lement 7kg.és nem szoptatok.
2009. jan. 13. 18:42
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

hú, de beszóltam volna a kedves rokonnak... az biztos.

(talán, ha a férjem mondta volna, de o sose mondana ilyet)

amugy ezen gondolkoztam a napokban, hogy ha fogy az ember, akkor méreganyag szabadul fel a szervezetben, és ha szoptatunk hova kerul.

aztan mondta a doki, hogy egy része bizony at a babába a tejjel, es néha ha rossz mereganyag kerul at (ami nagyon nagyon ritka), akkor az rossz a babanak.

szóval van jó oldala is, hogy nem fogysz, a szervezet tudja, hogy miből kell fogynia, neked meg valoszinuleg nincs olyan tipusu felesleged.

merthogy ez nem csak a kalóriakról szól, ha arról szólna, nem tiltanak a fogyokurat (de nemcsak a tej miatt tiltjak).

nem ertek hozza, de szerintem semmiképpen ne aggasszon a kérdés, az ilyen "jóindulatú" rokonokkal meg ne foglalkozz. a természet jól csinált mindent, nem véletlen van így, ahogy van.

(én leadtam a baba elott 40 kilót, 20 vissza is jött amióta terhes vagyok, és a dokim midnig megemliti, és nem hiszi el, hogy nem eszek sokat (inkabb amiatt aggodok, hogy keveset eszek, es ritkan), és marhára nem vagyok hajlandó a súlyom miatt stresszelni. van egy csomo dolog, amit nem ehetunk,ihatunk, szoptatas alatt még több, el vagyunk vagva a termeszetes mozgastól (nekem ez heti 4-10 óra aktív mozgast jelentett), akkor nehogymár csodálkozzunk, hogy hizunk. (mar akinek olyan a genetikaja)

2009. jan. 13. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!