Szülés után nem fogytam semmit pedig azt hittem aszoptatás alatt majd fogyok. Lehet ha már nem szopizik akkor kezd lemenni vagy ez már így marad?
Figyelt kérdés
2010. máj. 29. 12:16
1/10 anonim válasza:
Kisfiam 8 hónapos, 5 hónapos koráig szopizott (addig sem sokat, kezdettől kellett tápszert is adnom kiegészítésnek). Én is abban reménykedtem, hogy hamar meg fognak indulni lefelé a kilók, de sajnos nem. Most kezdek még csak fogyni, pedig odafigyelek, mennyit eszem, tornázom is.... Sajnos rá kellett jönnöm, hogy 30 fölött már nem olyan egyszerű ez a dolog. Korábban, ha volt rajtam egy-két kiló, pár hét alatt meg is tudtam szabadulni tőle minden erőfeszítés nélkül, most bezzeg... Még kb. 10 kilót szeretnék fogyni, hamarosan megyek ultrahangos kezelésre is, mert a bőröm katasztrófa (cellulit, stria, stb.)
2/10 anonim válasza:
A mozgás,diéta segít.A szoptatás nem fogyókúra sajnos,és még rosszabb hogy a terhesség alatt felszedett kilók nagyon nehezen távoznak.Ha a kicsid elindul,és sokat mozog,neked is lesz lehetőséged a fogyásra,ha sokat sétáltok,sokat mozogtok együtt.
3/10 anonim válasza:
Nekem még mindig szopizik a fiam 20 hónapos, nagyon lefogytam mindent leszedett rólam. 23 kilót híztam vele, most v.ok 58kg. A szoptatás igenis fogyaszt!
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Hát Én is 30 fölött járok az első baba után gyorsan lefogytam őt is 1 éves koráig szoptattam. De most meg sem mozdul a mérleg és már 7 hónaposak vagyunk és még szopizik a fözelék mellé. Lehet hogy tényleg idősebb korban nehezebb leadni.
2010. máj. 29. 12:40
5/10 anonim válasza:
Nem hiszem,hogy akkor beindul ha nem szoptatsz. Nekem lement 12kg szülés után pár héttel. Azóta is van rajtam 8kg. Most 6 hós a lányom és elkezdtem a napi tornát és lovaglást, mert magától bizony nem fog leolvadni!!!
6/10 anonim válasza:
Én ismerek olyat akinek szoptatás után indult be a fogyás, maga is meglepődött ezen. Nekem plussz mozgás nélkül diétával a terhesség előtti súlyom másfél év alatt állt vissza.
7/10 anonim válasza:
Nekem a szoptatás abbahagyása után kicsit megindult. 1-2 hónap alatt kitisztultak a hormonok is a szervezetemből, és 3 kg le is ment. Én 81 kg-val mentem szülni, 66-tal jöttem ki a kórházból. Azóta (5 hónap alatt) lement még 8 kg, most 58 kg vagyok. Persze azért én is figyelek, hogy 6 után ne egyek, nem iszom cukros üdítőket csak vizet, és ha van időm, tornázom is kicsit, de az nem rendszeres. Viszont sokat vagyunk kint, ez is biztos segít.
8/10 anonim válasza:
szia! én fogytam az elején, aztán meg híztam még szoptatás mellett :-(. kiderült a pajzsmirigyem miatt, egy vérvételből megállapítják nálad is. Aztán meg lehet a szervezeted tartalékol. Én se iszok csak vízet és egészségesen étkezek, sokat sétálok, mégis híztam. A vérképem nagyon jó lett, de a pajzsmirigy TSH értékem lett rossz....
9/10 anonim válasza:
Nem mindenki fogy ám a szoptatás alatt, sőt. Elég sok kismama volt-van a környezetemben, és egy volt, aki tudott fogyni szoptatás alatt, pont az, akinek semmi szüksége nem volt rá. Na ő fél év szoptatás után úgy nézett ki, mint egy etióp (tényleg, mert annyira gyorsan fogyott, hogy a bőrének nem volt ideje követni, és a hasa akkora maradt, mint ha 6 hós terhes lenne) Arra van esély, hogy szoptatás után megindul valamelyest a fogyás, mert ha nem szoptatsz, már nem akar tartalékolni a szervezet. De akkor már lehet bátran diétázni is, biztos gyorsan lemennek majd a kilók. (én 5 hónapja szültem, 6 kiló még tartja magát. De a nagyobbikkal is akkor fogytam csak, mikor már nem szoptattam) :)
10/10 anonim válasza:
A szoptatás fogyaszt, ha mellette nem zabálsz, mint egy őrült, hanem csak egészségesen táplálkozol.
Én 77kg-al estem teherbe, 100-al mentem szülni (az ugye 23 kiló). 1 évig szoptattam, a 23 kiló már kb. 7 hónapos korára lement, 1 éves kora után meg még több.
Most múlt 1,5 éves a gyerek, és most megint beindult a fogyás, most 73 vagyok, pedig különösebben nem fogyózok, viszont amióta jár, észre sem veszem, hogy mennyit mozgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!