Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más két éves is ennyire...

Más két éves is ennyire retteg mindentől?

Figyelt kérdés
KÉt éves kislányom mindentől fél.Ha megy egy mentő kinnt az utcán szirénázva,mi meg bennt vagyunk,már bújik,hogy "mi volt ez",vagy ha ugat egy kutya,akkor is.Egyszóval minden nesztől,mindentől.Pedig hiába mondom neki,hogy semmitől ne féljen,mer nem bántja semmi,és senki,de hiába.Pedig sose bántottunk,se mi,se senki.Soha nem kapott ki,semmi.Rengeteget foglalkozunk vele,szeretjük,imádjuk,mégis ilyen félős.
2010. nov. 18. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:

A lányom is két éves, ő is minden hangra figyel, és mindent be szeret azonosítani. Kertesházban lakunk, egyik szomszéd fát vágott, és addig nem nyugodott meg, amíg meg nem néztük a "hangot".

Nehéz nekik beazonosítani a hangokat. Ha már tudja mi az, nem fél. Én sosem mondom, hogy ne féljen, hanem örülök, ha villámlik, dörög, így azt hiszi ez vicces. Szóval a pozotív oldalról próbálom megközelíteni. Ha mondogatod, hogy ne féljen, lehet, pont az ellenkezőjét éri el.

Gondolom, látott már szirénázós autót, de inkább nézzetek ki az ablakon, lássa mi ez a hang.

2010. nov. 18. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én lányom szerencsére nem félős.Egy dologtól rezzen össze(de nem fél tőle),amikor sétálunk és hirtelen ugat egy kutya a kerítésnél.Pedig legtöbbször látja is hogy jön a kerítéshez vagy én szólok neki,de mindig összerezzen.Aztán utána mindig mondja neki hogy psszt!

De általában nem félős.

2010. nov. 18. 16:15
 3/5 anonim ***** válasza:
U.a, mint amit az első irt, sosem mondom hogy ne féljen, ezt a szót nem is ismeri. Nem nyugtatgattam ilyenkor, hogy jajj, nem fog bàbtani, ne félj tőle, hanem ha jön a mentő, mondom én is, hogy níinóó! Meg is nézzük, merre robog! Felkapom, ki az ablakba! Már lesi is. Minden zajra ezt teszem. Ijedős. Igy sokkal könnyebb neki.
2010. nov. 18. 17:32
 4/5 anonim ***** válasza:
20 hónapos és egyáltalán nem fél
2010. nov. 18. 19:38
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.Akkor taktikát váltok.Utolsó:20 hónaposan még ő se félt.

Amugy lehet,hogy zsiványkodik,mert az a célja,hogy babusgassam,mert megfigyeltem,hogy mondta este,hogy fél a békátó(fürdőben üvegfesték béka),megöleltem,ő meg mosolygott a karomban.Ugyhogy ha igazán félne nem hiszem,hogy mosolyogna.

2010. nov. 18. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!