Miért van az, hogy sok gyermekről akkor se mond le a szülője, ha már jó ideje állami gondozásban van?
Miért nem engedi, hogy örökbe adják, és így teljes családja lehessen a gyerkőcnek? Inkább elnézi, hogy ott nő fel az intézetben, és néhány havonta meglátogatja, hogy meg ne szakadjon a szülői felügyeleti jog?
Mi a véleményetek az ilyen szülőről?
Kedves Kérdező!
No, én a tizenéves c.igány gyereket nagyon nem ajánlanám, sőt az akármilyen tizenévest sem, mert azért nekünk már a 4-5 évesekkel is sok gondunk volt, mire "megszelidítettük" őket...
Sajnos, ezek a gyerek több évet eltöltenek Intézetben, elképesztő, mennyire nincsenek hozzászokva sem ahhoz, hogy SAJÁT játékjuk legyen, sem ahhoz, hogy lakásban élnek, ahol konyha, fürdőszoba van... (Mesélhetnék.)
A 0-1 éves tényleg a legkritikusabb, mert mindenki (érthető okokból) kisbabát szeretne...
Viszont ha testvéreket (vagy két gyereket) is beírtatok, akkor előnyben vagytok a többiekhez képest, nem mindenki szeretne több gyereket egyszerre!...
Abban nem vagyok tájékozott, hogy most ebben az új rendszerben hogyan intézik az ügyeket, de úgy olvastam, hogy több megyében is beadható Kérelem, mert megyénként tartják nyilván az örökbefogadható gyerekeket!!!
Én a helyetekben felkerekednék és bemennék a bp-i Alföldi utcába és személyesen megérdeklődném a lehetőségeket!
(Úgy tudom, ők a megyei Intézetek felett állnak.)
Az Alapítványoknál az a baj, hogy ők a nyílt örökbefogadást ösztönzik, ami (szerintem) elég gázos...
Én azért nem szeretném, ha a szülőanya egyszercsak megjelenne és zaklatni kezdené a gyerekeket vagy minket!
Mondjuk, az, hogy az Intézetben sok gyereket láttok, az nem biztos, hogy mindegyik örökbefogadható, sajnos a legtöbb gyerek bíróságilag nem örökbeadható...
Az is probléma, hogy az Intézetek sem abban érdekeltek, hogy a gyerekek örökbefogadhatóak legyenek, mert akkor nekik megszűnik a munkahelyük. :-[
Mondjuk azt nem értem, hogy miért CSAK 0-1 éves kor közötti jöhet szóba, ha ti bevállalnátok 1-3 évest is?!...
A Kérvényt nem lehet módosítani?!...
Nagyon szépen köszönöm az ötletet, el fogunk menni az Alföldi utcába!
Én határozottan emlékszem, hogy amikor annak idején ki kellett tölteni a papírokat, testvéreket jelöltünk meg, mert nagyon szívesen fogadnánk örökbe 2, de akár 3 gyereket is.
A tizenéves korosztályról ugyanaz a véleményem, mint Neked, és arról is, hogy a nyílt örökbefogadás egy örök félelemmel jár együtt: mikor jelenik meg a szülőanya, és követeli a gyereket... ezért is nem adtuk be, csak titkosra.
Nagyon jól összefoglaltál MINDENT, ami a mi fejünkben is kavarog dilemmaként!
Az ötletet mégegyszer nagyon szépen köszönöm, rendes vagy, hogy próbálsz segíteni, és jó tanácsokat adsz. Megfogadjuk!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!