Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 évesnek adventi naptárba...

2 évesnek adventi naptárba mit írhatnék?

Figyelt kérdés

gyermekemnek készítek adventi naptárat, de sajnos nehezen tudok 24 olyan kis "programot" összeírni, amit a kis zsákocskák rejtenének! semmi kézzel fogható ajándékot nem rejtene a naptár, csak közös programokat, üzeneteket (kedvenc sütijének elkészítése, kedvenc mese megnézése, séta a könyvtárba, uszi program, bábelőadás stb. - szóval minden olyasmi, amit szeret! DE sajnos nincs ilyen sok ötletem, így szívesen olvasnám, hogy Ti mit írnátok!!!!!!!!

köszönöm!

2010. nov. 17. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Diafilmvetítés, gyurmázás, festés, szappanbuborékfújás, mézeskalácssütés, babaház-készítés.
2010. nov. 17. 12:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Bár ez tárgy, de egy ötletnek hátha jó. Téli-karácsonyi kifestőket töltöttem le a gépről és kinyomtatom. Szépen kiszínezheti, firkálhatja, ez már "program".

Sólisztgyurmázás, mézeskalácssütés/díszítés anyával. Új ének, mondóka tanulása, bábozás, terméskép készítés (ragasztóval megrajzolod a formát, ő pedig rászórja a mákot, búzadarát, rizst..). Hirtelen ennyi.

2010. nov. 17. 12:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ötlet aranyos, csak nehogy csalódjatok, egy kétéves nem fogja értékelni még az ilyen ajándékokat!!! (De még egy óvodás, vagy kisiskolás sem) Neki ezek NEM ajándékok, hanem a mindennapi élet szerves részei (legalábbis, remélhetőleg nem csak ünnepen csináltok ilyen programokat.)

Miért nem teszel bele neki kézzelfogható ajándékokat? Hajcsatt, lufi, buborékfújó, hűtőmágnes, matrica, az sem tragédia, ha kerül bele édesség is néha.

Olyat is lehet, hogy veszel egy 24 darabos puzzle-t és minden napra beleteszel 1-1 darabot, és a végén összerakjátok az egészet.

Ne haragudj, nem kritizálni akartam amit kitaláltál, csak ez tipikusan felnőttaggyal kitalált dolog, ami nem biztos, hogy úgy sül el a gyereknél, ahogy szeretnéd.

2010. nov. 17. 15:52
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, a puzzle ötlet is nagyon tetszik!

azért gondoltam a "programokra", mert sajnos ez a világ kezd eltárgyiasodni! nem szeretném, hogy a gyerekeim számára az ajándék csak egy tárgyi érték legyen, sokkal jobban szeretném, ha az ajándék szóról eszébe jutna egy-egy közös program, élmény is... sajnos nekünk nem mindennapi lehetőség egy uszodai vagy bábszínház előadás látogatása, játszóház felkeresése (arról nem is beszélve, hogy ezek még messze is vannak tőlünk)

de abban lehet, hogy igazad van, hogy ez egy 2-2.5 éves számára még talán nem annyira értékelendő, de talán ha ezt szokja meg, akkor jövőre is ez lesz a természetes és a kistesója is ezt látja! a 6. és 24. napra azért igyekszem valami megfogható ajándékot rejteni :-)

2010. nov. 18. 11:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Karácsonyfadísz készítés, valami nagyon egyszerű.
2010. nov. 24. 09:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves harmadik válaszoló. Én enm értek veled eggyet.

Bár lehet, hogy egy két éves, még nem értékeli ezeket. (Nem tudom most hírtelen mekkora egy két éves, nekem csak egy éves rokonom van most).

Szóval ő még lehet, hogy nem tudja értékelni, de akkor az ajándékot se, mert még nincs tisztában az ajándékozással.

Vagy a karácsony fogalmával esetleg.

Hogy egy óvodás, vagy egy iskolás ne tudna ilyennek örülni, az szerintem butaság?

Egy kisgyereket nem érdekel, annyira mit kap,csak a meglepetés.

Én nemrég voltam kisgyerek, és emlékszem, hogy mindig annak a karácsonyi ajándéknak örültam a leglyobban, amit ki lehetett próbálni.

Ráadásul az adventi naptár lényege, a karácsonyvárás, és hogy a gyerek számolgatja, hogy mennyit kell még aludni karácsonyig. Erre pl. egy karácsonyfadíszkészítés tipikusan jó, mert ráhangolja a karácsonyra.

Vagy ugyanígy egy karácsonnyal kapcsolatos mese.

Az se baj, ha ez nem csak az ünnepen fordul elő.

Mert ha valaki egy csokis naptárat ad, akkor se csak akkor eszik a gyerek édességet, mert már manapság sokhelyen az is a mindennapok része, vagy ha nem is a mindennapoké, de mondjuk a mikuláscsomagot beosztják, és így januárba is ehet csokit a gyerek.

2010. nov. 24. 12:50
 7/7 anonim ***** válasza:

A 9 éves kisfiam azzal állt elém, hogy ebben az évben annak örülne a legjobban, ha az adventi naptár ablakocskái túlnyomórészt programokat rejtenének. Persze, örülne 1-2 apróságnak is, de inkább élményeket kérne. Ezt azért írom le, mert (számomra) azt bizonyítja, ahogy idősödik egy gyerek, ha jó példát lát a családban, Ő is követni fogja a mintát. Pici korától apró ajándékokat tettem az adventi naptárába, mert én is azt gondolom, egy kétéves még nem értékeli az üzeneteket, programokat, pontosabban nálunk hál' istennek mindennaposak a közös programok, élmények, tehát egy közös program nem megy eseményszámba (jó értelemben). Szerintem mostanra jutott el oda a kisfiam, mostanra kezd beérni a sok beszélgetés a világról, a pénzről, ezzel szemben a szeretet, a család értékéről, arról, hogy mennyien nem engedhetnek meg maguknak olyan dolgokat, amelyek nálunk természetesek.

Nagyon örültem, amikor élményeket, közös minőségi időt kért, ebben az évben a naptár ablakocskái vegyesen rejtenek majd apróságot, programot, édességet, persze, nem egy napon mindet.😊

2022. nov. 25. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!