Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha eddig én kaptam GYES-t,...

Ha eddig én kaptam GYES-t, ezután mehetne a párom GYES-re vagy GYED-re?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik, hogy csődbe megy a cég, ahol dolgozott és egyelőre nem talált munkát, én viszont talán könnyebben tudnék. Kisfiam 6 hónapos lesz 2 hét múlva, sajnálom, hogy itt kellene hagynom, de sajnos rákényszerülünk...

Úgy tudom, ha 1 éves lesz, akkor lehet már dolgozni. Ugye?

2010. nov. 16. 20:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ja, és még valami: tegnap november 16-a volt. Ha két hét múlva lesz a kicsi 6 hónapos, akkor az november 30. Vagyis május 30-án született.

Május 30-tól tegnapig 170 nap telt el. Én ezt is kiszámoltam, így válaszoltam. Lehet, hogy tévedtem, így a te válaszod arra jó volt, hogy helyesbítsek. De ettől még a te válaszod nem kevésbé hibás.

2010. nov. 17. 12:50
 12/22 anonim ***** válasza:
Nekem az ilyen "ő kezdte" jellegű mondatokról mindig mosolyoghatnékom támad :) ...ha kútba ugrik, utánaugrasz? :D
2010. nov. 17. 14:15
 13/22 anonim ***** válasza:

Nem kevésbé vagyok hozzáértő, mint te, igy biztos nem engem akarsz elüldözni innen.

Az idézetet azért kerestem (csak neked) igazolásul, hogy megmutassam, hogy bizony létezik ez a feltétel, amit te szimplán elfelejtettél. Az idézet vége abszolút nem kellett oda, nem volt releváns, ezért eléggé szánalmas, hogy abba kötsz bele.

Menj, olvasgass még, hátha legközelebb pontosabb választ adsz majd.

2010. nov. 17. 14:15
 14/22 anonim ***** válasza:

91% - igazad van:DD

Kedves másik válaszoló:

tényleg utoljára szólok hozzá a témához, és sajnálom, hogy még mindig nem érted. Próbáljuk meg akkor szemléletesen:

Te ezt írtad:

"De a gyerek fél éves kora feltétel! Apa csak a gyerek fél éves korában mehet GYED-re!"

Ez nem igaz. Ezért én ezt válaszoltam:

"Nincs olyan feltétel, hogy 6 hónapos koráig nem mehet apa gyedre.

Olyan feltétel van, hogy a gyed jogosultság csak a tgyás jogosultság idejének letelte után kezdődhet, de az sem 6 hónap, csak 168 nap, ami kb. 5 és fél hónapnak felel meg."

Erre reagáltad azt, hogy én nem értek hozzá, majd ezt másoltad be:

"Ha az anya szülési szabadságot nem vett igénybe, vagy arra nem volt jogosult, akkor legkorábban a gyermek 169 napos korától."

A kettő között szerinted mi a különbség?

Javíts ki ha tévednék, de szerintem én jól írtam, a te helyesbítésed szóról szóra ugyanazt jelenti, mint amit leírtam. Vagyis te a kommentedben ugyanazt írtad le, mint én feletted.

Lehet ez neked nem tűnt fel, ezért írom most le, segítségképpen, így már hátha világosabb lesz.

A bemásolt szöveg második felébe meg kizárólag azért kötöttem bele, mert nem helytálló. Vagyis szerinted mindegy, mi a válasz, hogy mennyire helytelen, lényeg, hogy bizonyítsd, én tévedek? Szerinted ez érv? Ugyan már:)

Komolyan mondom, nem értelek. Annyira nehéz beismerni, hogy tévedtél? Pedig tévedtél, ezen már változtatni nem fogsz tudni. Tudom, hogy nehéz beismerni, de azért nem annyira. És nagyon bízom benne, hogy harmadik nekifutásra csak sikerül megértened amit leírtam:)

És ne haragudj már meg, de a nem kevésbé vagyok szakértő megjegyzéseden jót mosolyogtam:)

Aranyos a visszavágásod is, elhiszem, hogy rosszul esik, de az én válaszom pontos volt. Nem kell érzékenykedni, csak (és ismétlem magamat) nem kell hozzászólni olyan témához, amihez ennyire nem értesz. Így megkíméled magad egy kellemetlenségtől.

2010. nov. 17. 14:59
 15/22 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen egyetértünk végre.

Én is mosolygok csak, ahogy próbálod menteni, hogy szépen kifelejtettél egy fontos dolgot. Aztán azóta próbálsz belekötni az élő fába is, meg mindennél nagyobb szakértőnek feltüntetni magad, mikor azt se tudod, hogy én mit dolgozok nap mint nap. Szerintem szánalmas.

És igen, tényleg könnyű lenne belátnod, hogy hibáztál, én már rég javasoltam neked, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, de hát még nem megy, remélem, most már majd sikerül legépelned, én türelemmel várok, sőt elég lenne átmásolnod: "bocs, tényleg elfeljettem, hogy az apa csak a tgyás után mehet gyed-re, köszi a kiegészitést!"

Ennyi, menni fog, én szurkolok neked!

És örülök, hogy végre ennyi mindenben egyetértünk!

2010. nov. 17. 15:14
 16/22 anonim ***** válasza:

Látom, még mindig nem érted. Sebaj:)

Én feladom.

2010. nov. 17. 15:16
 17/22 anonim ***** válasza:

Jól teszed. Látom, itt is telenyomtad Google idézetekkel a válaszokat :-) Ez ám a szép dolog, igaz-e?

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Sőt...

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Érdekes, hogy ez a GYES-GYED témakör tele van 87%-os válaszolók által Google-ból megadott válaszokkal... Tök furi...

2010. nov. 17. 15:27
 18/22 anonim ***** válasza:

Jesszusom, te aztán nem vagy semmi:)

Hú, bevallom, MINDEN 87%-os válaszoló én vagyok! Annyira tudathasadásos vagyok, hogy legalább 5-6 ezer énem van! És ezt megállapította egy fantasztikusan sokrétű, nagy szaktudású, anonim válaszadó, egy anonim oldalról:)

Hát ezen már csak röhögni tudok, komolyan:)

De csak hogy megnyugodj:

Az álláskeresésist nem én írtam. Biztos valamelyik alteregóm követte el ezt a bűntettet.

Az adójóváírás meg bármilyen meglepő ADÓTÖRVÉNY, nem része a tb jognak, hiszen az adójóváírás nem a gyedhez kapcsolódik, hanem az szja-hoz. Ezért nem kezdek bele okos fejtegetésekbe adótörvényekkel kapcsolatosan.

Bármilyen meglepő, de az elvemhez én magam is tartom magam (veled ellentétben), hogy ha nem értek hozzá, nem okoskodom. A fenti cikket olvastam, jól le van írva benne a változás, így ajánlottam. De nem írtam oda, hogy szakértője vagyok a témának:)

Imádom ezt az oldalt:) Olyan személyiségcsavarokkal lehet találkozni, hogy csak csuda. Tanulmányt lehetne írni erről:))

2010. nov. 17. 15:40
 19/22 anonim ***** válasza:

Én sose villogtam azzal, hogy szakértő vagyok, itt eddig ezt egy ember tette, ki is az? őőő, hát te...

"Komolyan érdekelne, hogy te mitől érzed magad annyira hozzáértőnek? Attól, hogy ki tudsz másolni már nem hatályos szabályokat az internetről? "

"Őszintén szólva nekem pont az a célom, hogy az ilyen internetszaktudósokat, akiknek a tudása a google használatára korlátozódik elüldözzem a szakmai kérdésektől."

"Csak javasolni tudom neked is: ha nem értesz valamihez, ne válaszolj."

Őőő, ezeket ki is irta? őőő, igen, te... Hát lám, aztán mégis olyan témához szólsz hozzá, amiben nem vagy szakértő és odamásolsz valamit a Goggle segitségével??? Skandallum...

Meg persze marha vicces is... Megyek, kuncogok tovább.

2010. nov. 17. 15:46
 20/22 anonim ***** válasza:

Ja értem, egy helytálló TÁJÉKOZTATÓ jellegű link egyenértékű egy teljesen félretájékoztató, abszolút butaságokat és hatálytalanságokat tartalmazó bemásolással.

Jó kuncogást, megérdemled:)

2010. nov. 17. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!