Kisbaba mellett működhet a tanulás egyetemen?
Kíváncsi lennék azok véleményére, akik suli mellett lettek anyukák. Hogy oldottátok meg pici babával a tanulást? Elég sok mindenre kell ilyenkor figyelni.
Egyetemen tanulok, levelezőn(még van bő 2 évem),mellette háztartást vezetek, illetve a saját vállalkozásomat viszem(majdhogynem egyedül). A férjemmel nagyon szeretnénk babát. Tudom, hogy számíthatnék a család illetve a férjem segítségére, de félek, hogy kicsit túlvállalnám magam. Valaki van, vagy volt hasonló helyzetben már? (kisbaba, munka, suli, háztartás)
Egy 23 éves kismama.
Utolsó évben jártam a jogi egyetemen, mikor született a fiam. Az államvizsgákat már együtt csináltuk:)
Nagyszülők 150 km-re, segítség nem volt, csak apa (de nélküle nem lett volna meg, az tuti). Simán meg lehet csinálni, főleg ha van segítséged.
Mikor a babát terveztük,én egyben azt is elterveztem hogy belefágok egy főiskolába is,mert gondoltam én,hogy "nehogymár otthon üljek a gyerekkel,és így menjenek el az évek tétlenül".
Na ez van akkor mikor az ember tapasztalatok híján mond véleményt. :-))
Azóta tudom,hogy egy babával nagyonis nem csak otthon ülnek az anyukák. :-))
Májusban született a lányom,és szeptemberben kezdődött az iskola. Így pont jól jött ki,mert mire nekem az iskolában már hétvégente (levelezős vagyok) meg kellett jelenni,addigra már rá tudtam hagyni apára vagy anyukámra a lányomat.
Szóval szerencsésen alakult.
Néha iszonyat nehéz,főleg vizsgaidőszakban,amikor nem csak a tennivaló/tanulnivaló sok,hanem sokkal feszültebb is vagyok.
Egyenlőre megoldom,mostmár másodéves vagyok,de nehéz. Sok segítségre van szükség hozzá,mert ígyiskorán reggeltől késő estig vagyok ébren,alig alszom,de néha jobb lenne még több idő.
De már örülök,hogy belevágtam.
Ellenben én most azért vagyok nagy dilemmában,mert testvért szeretnénk,és nem tudom,hogy képes lennék-e két gyerek mellett is teljesíteni minden fronton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!