Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekágyi segély mikortól...

Gyerekágyi segély mikortól van, és mennyi az összege? És meddig jár?

Figyelt kérdés
2009. jan. 10. 14:47
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
Én úgy tudom hogy a szülési szabadság után jár és az átlagfizetésed 75 %-a és 180 napig kapod.Aztán jön a gyed.A mi az átlagkereset 70%-a.
2009. jan. 10. 15:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom a szülési szabi és a gyás ugyanaz. Megigényelheted a kiírt időpont előtt 4 héttel v. a szülés napjától,és 168 napig tart. A fizetés 70%-a.
2009. jan. 10. 17:45
 3/4 anonim ***** válasza:
2009. jan. 10. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:
terhességi gyermekágyi segély a szülési szabadság időtartamára jár, összesen 168 napra. Ezt a szülő nő kérésére a szülés várható időpontja előtt 28 nappal már meg lehet kezdeni. Az összege már kicsit bonyolultabb, fő szabály szerint, ha folyamatos a biztosításod és volt az előző évben legalább 180 bérezett napod, vagy közvetlenül a szülést megelőzően 180 napod akkor annak a jövedelmednek a 70 %-a. Ha 180 naptól kevesebbnyi béred volt, akkor kicsit másképp kell számolni. De ami biztos az a 70 %. Ebből járulékot nem vonnak, csak adót. (ha szükséges)
2009. jan. 13. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!