Milyen dolog az ilyen egy anya részéről, hogy folyamatosan az magyarázza a nekem saját lányának, hogy az unokáját jobban szereti mind a saját gyerekeit engem, és bátyámat?
Én valamilyen szinten úgymond "megértem" ezt, vagyis értem, hogy mit akart ezzel kifejezni. És hogy honnan? Elmesélem.
Anyukám eléggé hiú volt mindig a korára, és a fiatalos kinézetére. Pár évvel ezelőtt (3-4 éve) még azt mondogatta nekem, hogy nehogy már túl hamar nagymamát csináljak belőle, ő még fiatal ehhez, és nem készült fel rá, hogy valaki nagyinak szólítsa (pedig már 35 éves leszek). :)))
13 hónapos elmúlt a kisfiam, és természetesen nagyon örült neki, amikor kiderült, hogy babát várok. Olyan szinten imádja az unokáját, a kisfiamat, hogy azt elmesélni nem tudom. Pár hónappal ezelőtt ezt mondta nekem: mindenki mesélte neki, hogy majd meglátod, ha unokád lesz... ő meg el sem tudta képzelni, milyen érzés nagymamának lenni. És a legfontosabb mondat, amit mondott, és ez igaz szerintem a te anyukádra is: A saját gyerekét természetesen nagyon szereti az ember. De az unokájáért? Akár a saját szívét is kitépné...
Érted, hogy mit akart ezzel kifejezni? Így ennek fényében nem biztos, hogy ennyire haragudnék a helyedben anyudra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!