Keresztnevünkön szólít bennünket a 2 éves kislányunk. Rá kell szólni érte folyamatosan, vagy amúgy is átszokik az anya, apa megszólításra?
Nem mindig hív a keresztnevünkön, de nagyon is gyakran. Idegen helyen, rokonoknál is...
Volt, hogy kicsit cikinek éreztem, máskor meg viccesnek. De mindenesetre nem szeretném, ha így nevezne bennünket.
Javítgassam mindig?
Majd leszokik róla! nálunk a családban volt így egy kislány, de nem tartott ez sokáig.
Te nem beszéltél a babádnak magadról egyes szám 3. személyben? Úgy értem nem mondtad így: anya most elmegy a boltba, anya megmossa a fogadat, stb. Mert én ezt csináltam (alig tudtam róla leszokni:) és a kisfiam első szavai a baba anya apa voltak.
Most 2 éves, ő magát babának szólítja, minket meg anyának apának, és ő meg a neveket nem hajlandó megtanulni, sem a sajátját nem mondja, az meg nem is érdekli hogy minket hogy hívnak, vagyis fura neki, amikor mondom, mert mi anya apa vagyunk :)
Lányunk 22 hónapos, még elég keveset beszél. Előtte apának és anyának szólítjuk egymást, mégis gyakran használja a keresztnevünket. Eleinte csak azon szólított minket, mostanában gyakrabban mondd apát, anyát.
Különösebben nem zavart a dolog. A változást azzal értük el, hogy egyre ritkábban vettünk tudomást róla, ha nem a megfelelő szót használta.
Köszönöm. Remélem, csak amolyan átmeneti időszak ez.
Megbeszéltem a férjemmel, hogy egymást a gyerek előtt anyának, apának szólítjuk többször. Talán így hamarabb visszaszokik ezekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!