A három évesen olvasni tudó gyerek hihetetlen?
Nem gondolom, hogy ez egy hihetetlen dolog, hisz mindkettő (olvasás, szobatisztaság) is megtanítható, ha a szülő ezt így szeretné.
Régebben tényleg sok gyerek lett 1 évesen szobatiszta, hisz a textil pelenka használata nem egy leányálom.
Az olvasásról meg csak annyit: az egyik nővérem általános iskolai tanárnő és tapasztalatai alapján a korai olvasni tanítást nem jó dolog, mivel iskolába kerülve ezek a gyerekek unalmasnak tartják azt az elég hosszú időszakot, míg a többiek egyesével tanulják a betűket...
Ettől függetlenül az a véleményem, hogy minden szülő arra és akkor tanítja a gyerekét, amire és amikor akarja. Lényeg, hogy illemtudó és okos emberkékből álljon a jövő nemzedék, hogy büszkék lehessünk rájuk. :)
16hónapos a csemetém: 13hónapos koráig azt hittem télre nem bodyt, hanem atlétát veszek, mert bilizni fogunk, szoba és talán ágy tiszta lesz. Toll a fülembe, egyik napról a másikra neki nem kell a bili. Próbálkozunk, ráül, pisil-kakil, de inkább bohóckodik, nyáron kezdjük elölről...
Írás-Olvasás: ha újságot lát bökdösi a betűket, élvezi ha olvasunk(én hangosan, és az ujjacskájával mutatom a betűket, és ő kéri, nekem eszembe sem jutna), fantasztikusan ügyes, ami a toll forgatást illeti, korához képest gyönyörűen rajzol.
Beszéd: hottentotta, slussz, megmutat, magyarázni próbálja mit akar, és mivel az nem módszer, hogy a nem magyar beszédet nem értjük meg szülők, Ő pedig sikereket ér el, nincs szüksége a szavakra.
És ezek után ha 3évesen nem fog olvasni, pelusozni kell, a monalisat sem tudja megfesteni, és még mindig activiti a kommunikáció köztünk, nem dőlök a kardomba...
Mit jelent hogy olvas??
Mert van az ún. "képolvasás", amikor egy adott szót úgy ismernek fel, mint kép, nem pedig szöveg.
Ha ez olvasásnak minősül, az én fiam már 2 évesen olvasott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!