Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A három évesen olvasni tudó...

A három évesen olvasni tudó gyerek hihetetlen?

Figyelt kérdés
Egy kérdésnél lepontoztak valakit, akinek a gyereke három évesen olvas, és egy évesen szobatiszta volt. Kérdezem én miért akkora csoda? A szobatisztaságnál csak az utóbbi években lett divatos, hogy normális, ha a gyerek majd két-három évesen is pelenkázik, az olvasást meg miért ne? Én is írtam olvastam három évesen, igaz, csak nyomtatott betűkkel, de nem csak két három betűt ismertem fel, hanem az összeset és pl. képeskönyvet akkor kaptam meg csak, ha elolvastam a címét, meg a fagyisnál is nekem kellett elolvasni mit kérek stb. és mindenki csodálkozott is az igaz, de nem lehetetlen, hogy három betűn kívül többet is tud a gyerek. Ha valakinek a gyereke tud valamit, amit a mai átlag nem, azt miért kell egyből leszólni? Ez már kezd olyan lenni, mint a családi kapcsolatokban, hogy aki nem minimálbérből él az egy szemét...
2010. nov. 9. 21:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom, hogy ez egy hihetetlen dolog, hisz mindkettő (olvasás, szobatisztaság) is megtanítható, ha a szülő ezt így szeretné.

Régebben tényleg sok gyerek lett 1 évesen szobatiszta, hisz a textil pelenka használata nem egy leányálom.

Az olvasásról meg csak annyit: az egyik nővérem általános iskolai tanárnő és tapasztalatai alapján a korai olvasni tanítást nem jó dolog, mivel iskolába kerülve ezek a gyerekek unalmasnak tartják azt az elég hosszú időszakot, míg a többiek egyesével tanulják a betűket...

Ettől függetlenül az a véleményem, hogy minden szülő arra és akkor tanítja a gyerekét, amire és amikor akarja. Lényeg, hogy illemtudó és okos emberkékből álljon a jövő nemzedék, hogy büszkék lehessünk rájuk. :)

2010. nov. 10. 13:05
 12/13 anonim ***** válasza:
69%

16hónapos a csemetém: 13hónapos koráig azt hittem télre nem bodyt, hanem atlétát veszek, mert bilizni fogunk, szoba és talán ágy tiszta lesz. Toll a fülembe, egyik napról a másikra neki nem kell a bili. Próbálkozunk, ráül, pisil-kakil, de inkább bohóckodik, nyáron kezdjük elölről...

Írás-Olvasás: ha újságot lát bökdösi a betűket, élvezi ha olvasunk(én hangosan, és az ujjacskájával mutatom a betűket, és ő kéri, nekem eszembe sem jutna), fantasztikusan ügyes, ami a toll forgatást illeti, korához képest gyönyörűen rajzol.

Beszéd: hottentotta, slussz, megmutat, magyarázni próbálja mit akar, és mivel az nem módszer, hogy a nem magyar beszédet nem értjük meg szülők, Ő pedig sikereket ér el, nincs szüksége a szavakra.

És ezek után ha 3évesen nem fog olvasni, pelusozni kell, a monalisat sem tudja megfesteni, és még mindig activiti a kommunikáció köztünk, nem dőlök a kardomba...

2010. nov. 10. 13:12
 13/13 anonim ***** válasza:
42%

Mit jelent hogy olvas??

Mert van az ún. "képolvasás", amikor egy adott szót úgy ismernek fel, mint kép, nem pedig szöveg.

Ha ez olvasásnak minősül, az én fiam már 2 évesen olvasott.

2010. nov. 10. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!