Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Régebben miért volt természete...

Régebben miért volt természetes, most meg felháborodást vált ki?

Figyelt kérdés

Régebben alatt nem a háborúk idejére gondolok, hanem mondjuk 20-30 évvel ezelőttre.

Panellakásban élni.

Testvérek egy szobában (nem 6, de mondjuk 2)

Esetleg nincs autó a családban (Bp, jól megközelíthető helyekre gondolok).

Nézem itt a kérdéseket, válaszokat, és elgondolkodtató.

De főleg a második dolog, ami vita tárgya szokott lenni.

febr. 15. 09:28
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
12%
Hogyne lenne már a piacon, rögtön 4 barátnőm/családbarát is eszembe jutott, akik ekkora, vagy ennél nagyobb házban élnek. És nem, nem a semmi közepén, hanem Budapesten vagy agglomerációban.
febr. 15. 14:37
 32/44 anonim ***** válasza:
64%

28

Nem volt kérdés a 4 gyerek, a kérdező 3 személy 3 szoba szituációt írt. Nem Magyarországon élek, nálunk egy gyerek van és 6 hálószobás volt eredetileg a ház, ahol élünk. Sorház, rengeteg ilyen van itt nálunk. Kisebb település, 6 általános iskola, két középiskola van, minden elérhető biciklivel vagy gyalog is.

febr. 15. 14:47
 33/44 anonim ***** válasza:
47%

Nagyobb gyereknél (mikor a legnagyobb 10+ éves) tényleg nagyon kellemetlen a közös szoba. A többivel nincs gond.

Az autót szerintem azok hiszik nélkülözhetetlennek, akik olyan helyen laknak ahol nehéz nélküle és nincs tapasztalatuk abban, mikor 5 percenként jön a metró. És nem azt akarom mondani hogy nincs ami kényelmesebb autóval, de ha nincs autód akkor alkalmazkodni fogsz és inkább nem a hajnalban várost átszelős hobbit választod, hanem mást. Az autó nélküli osztálytársaim hamarabb lettek önállóak.

Szerintem a 6 nm-es kukszli tökéletes "saját szoba", csak legyen ajtaja meg lehetőleg ablaka. A mi házunkban van 1,4x2,5-es szoba is, szerintem kb az az alsó határ. Férjen be egy galériaágy, alá asztal, polc, szekrény, esetleg egy-két babzsákfotel a haveroknak.

febr. 15. 15:07
 34/44 anonim ***** válasza:
46%
Rengeteg ilyen van. Én most állok ház vásárlás előtt. Rengeteg 6-7 szobás házat hirdetnek. De a sok gyerekes ismerőseim is ilyenekben laknak. Egy félszoba minden gyereknek jut minimum.
febr. 15. 15:16
 35/44 anonim ***** válasza:
56%
#34 Akkor vagy megyeszékhelyen nincs ilyen, vagy fű alatt megy,mert ingatlan.com-on fel vagyok iratkozva hírlevélre az összes 4+ szobás házra és lakásra is, és 4-nél több szobás kb nem létezik. (Az már csak mellékes, hogy ezeknek is a 90%-a újépítésű, amit fűtés kész állapotban akarnak eladni, aztán fejezd be ahogy tudod...)
febr. 15. 15:30
 36/44 anonim ***** válasza:
4%

Miért kéne ingatlan.com-ra feltölteni bármit?

Attól, mert ott nincs, még nem "fű alatt megy". Én sem tennék fel semmit az ingatlan.com-ra, mikor könnyebben, egyszerűbben is megoldható az eladás, és még ingatlanosok sem fognak zaklatni.

febr. 15. 15:42
 37/44 anonim ***** válasza:
86%
Hát, én biztos nem vállalnék 2 gyereket 50 négyzetméterre, úgy hogy a 2 hálószobán kívül van a mini konyha meg a fürdő. De ha valakinek jó a nyomorgás, akkor egészség. 🤷🏼‍♀️
febr. 15. 15:49
 38/44 A kérdező kommentje:

Ha mindenki tudna olyan stílusban, olyan hozzáállással fogalmazni, mint pl a #4 válaszoló, amúgy semmi gond nem lenne.

A lenézés, a mások leminősítése az, ami mondjuk nekem nem fér bele.

febr. 15. 16:27
 39/44 A kérdező kommentje:

(Nem feltétlen az én kérdésemre érkezett válaszokra értem, hanem amik miatt kiírtam a kérdést.)

Az autóra kitérnek, nekünk nincs. Perpill valóban anyagi akadálya is van, de anno volt, és egy jogsi ára is elment, de nem tudtam levizsgázni, mert menet közben rájöttem, hogy nekem ez esélytelen (nem szeretném kifejteni bővebben.)

Páromnak sincs, jelenleg más a prioritás, és mivel központi helyen élünk, nem létszükség.

(Sajnos már vidéki rokonok sincsenek, akikhez mehetnénk látogatóba, mint régebben, de akkor is megoldottuk másképp.)

febr. 15. 16:32
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk azért nincs, mert 1, garázs nincs a hàzhoz, utcán se lehet a közelben parkolni, min. 10 perc, azalatt meg pl: kétszer megjárom a boltot.

2, minden a szánkban, de tényleg. Iskola 70 méter, ovi 200, orvos 100, több hiper/szuper 5 percre, a kisbolt meg a ház alatt, villamos-/buszmegálló előttünk - 3 megálló a munkahelyem az egyik irányban, férj HO-ban...

3, évi 2-3 belföldi kiránduláshoz lenne csak kényelmes, de ahhoz fenntartani és hagyni hogy az utcai parkolással leamortizálódjon.... ésszerűtlen. Csak az éves biztosításból kijön egy csomó taxiút.

febr. 15. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!