Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire tartod saját magadat...

Mennyire tartod saját magadat jó anyának? Szerinted anyaként mik az erősségeid, és a gyengeségeid?

Figyelt kérdés
2010. nov. 8. 19:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hogy csinálod, hogy határtalanul türelmes tudsz maradni???? Komolyan kérdezem! Van valami trükköd?

Én minden reggel elhatározom (sőt, már előző este), hogy egész nap türelmes, nyugodt és kedves leszek, nem fog kiborítani semmi...blablabla.

De igen gyakran már a reggeli készülődés is maga a pokol. A gyerekek egyszerre ébrednek, a nagy nem hajlandó azt felvenni, amit kikészítek neki, mindig az kellene, ami még a szárítón, vagy a szennyesben van, nem akar öltözködni, nem akar reggelizni, nem akar WC-re menni (pedig az ovit imádja, nem azért csinálja ezt, inkább nekem szól a műsor.). Közben a kicsi toporzékol, hogy vele foglalkozzak.

Mire végre felöltöztetem a nagyot teljes menetfelszerelésbe, eszébe jut, hogy mégse azt a játékot akarja vinni, és ráadásul mégiscsak kell pisilni....

...Apa ígéri, hogy 8-ra visszaér, hogy elvihesse a lányom az oviba...de fél 9-kor, mikor már huszadjára hívom, hogy jöjjön már, még mindig azt hallom, hogy a melóhelyén veszi fel a telefont, és annyit mond "azonnal indulok".....WÁÁÁÁÁÁÁ....és ilyenkor már fel tudnék robbanni, és még csak fél 9.

Huh, bocs az offért! :-)

2010. nov. 8. 22:22
 12/18 anonim ***** válasza:

A türelmes vagyok.Nekem 1gyermekem van 19hónapos.Biztos,hogy erre valahol születni is kell.De én ismerek egy nálam türelmesebb anyukát is,a kolléganőm.

Nem idegesítem magam,mert attól nem oldódik meg semmi.Ugyanugy csinálni kell.Mindennap eltelik és hogy most 1tányér ott maradt a mosogatóban vagy 2rudival többet evett a gyerek,nem jegyzi ezt fel senki.Szerintem jobb higgadtan végig csinálni.Viszont nagyon aggódós vagyok és ha beteg a babám az ki tud késziteni lelkileg.

2010. nov. 8. 22:48
 13/18 anonim ***** válasza:
Elöző vagyok.Tegyél ki két ruhát és mond neki,hogy válasszon.Örülni fog,hogy ő döntött.Egy probát megér.Vegyél neki egy kistáskát és kérd meg tegye bele a fontosabb játékokat.Mikor indultok csak annyit mondj,hozd a táskád és hidd el benne lesznek azok a játékok amik számitanak.
2010. nov. 8. 22:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Köszi a választ, aranyos vagy! :-)

Hááát, amikor még nekem is csak egy volt, és ennyi idős volt, még én is jóval türelmesebb voltam! :))

A két ruhás dolog sajnos már vagy 2 éve nem jó csel (4 éves a lányom), mert azt szokta mondani, hogy EGYIKET SEM akarja felvenni.

Igen, a rend kérdésben meg kéne őríznem a hidegvérem, hisz nem áll meg a világ, ha szét vannak dobálva a játékok (a kicsi 1 éves, az a JÁTÉK, hogy ahol végigmegy, minden kezeügyébe kerülő dolgot letesz, ledob a földre)....de velem van a baj, egyszerűen nincs olyankor lelki békém. És ha nincs lelki békém, nem tudok játszani, kedves és türelmes lenni. :-(

A betegségek engem is kikészítenek.

2010. nov. 8. 23:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Azt hogy jó anya vagyok-e nem tudom inkább remélem..

Gyengém: kicsit szórakozott vagyok, elmismásolom az otthoni teendőek, mint mosogatás,vasalás,takarítás, ezért néha nagyon felgyűlik a munka. Emellett van hogy könnyen felmegy a pumpa, de igyekszem visszafogni magam:)

Erősségem: nagyon sokat foglalkozok a kislányommal, igyekszem teljesíteni a "vágyait", pl. sokat megyünk játszóra, zenefoglalkozásra, itthon sokat mondókázunk, bújócskázunk, szóval rá sose vagyok fáradt, szeretek vele játszani, mesélni neki, énekelni,kimenni játszani a kutyával stb. 17 hónapos a kislányom

Amiben még fejlődhetnék az a főzés, állítólag jól főzök csak keveset, a főzéssel is úgy vagyok hogy szépen, lassan, de persze néha nincs rá annyi időm..

2010. nov. 8. 23:02
 16/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok,két lányom van egy hét és fél éves és egy másfél éves.

Erősségeim:sokat foglalkozom velük,ezt fontosnak tartom,mindig van meleg kaja,tiszta ruha és rend is.

Gyengeségem:túl tökéletes akarok lenni,ezért őrülten elfáradok és estére,sokszor már délutánra is elfogy a türelmem,ezen a téren sokat kéne változnom.Nincs időm magamra és a férjemmel is többet kéne foglalkozni.Szívesen vagyunk együtt,csak hát résen kell lennie,mert képes vagyok ülve elaludni,miközben a gyerekeket altatom.

2010. nov. 9. 11:08
 17/18 anonim ***** válasza:

szia! nem tom, milyen anya vagyok.

Inkább gyengeségeim vannak: maximalista vagyok, és hullára fáradok este (ahogy előttem írták) és nem szeretek sétáltatni.

Szerintem az összes funkcióm közül anyának vagyok a legjobb. Feleségnek pocsék: a páromat nincs türelmem végighallgatni, túl szórakozott vagyok, nem tud rám számítani, nem tudok annyira mellette állni, mint szeretném. Háziasszonynak még elmegyek, de ma pl. a fejemre nőtt a munka. Anyának most nem nehéz lenni, a fiam csak 9 hónapos. Sokat játszunk, minden szükségletét kielégítem. Inkább az zavar nagyon, hogy feleségnek nme vagyok beszámítható, pedig Istenemre, imádom a férjemet.

Majd 10 év múlva elmondom, milyen anya vagyok. Persze, ha ez számít, a kisfiam áldott jó baba, akárhova megyünk, mindenki csak csodálkozik rajta. Szóval olyan rosszul nem végezhetem anyai teendőimet:)

2010. nov. 9. 12:27
 18/18 anonim ***** válasza:

Erősségem végtelenül türelmes vagyok, de ez az alaptermészetem, nem jár érte elismerés:). Hagyom őt kibontakozni, persze ésszerűség határain belül. Hagyom játszani, nem érdekel, hogy koszos lesz, hogy felhorzsolja a térdét, hogy elszakítja a csúszdán a nadrágját, hagyom pocsolyázni, hagyom, hogy igazi gyerek legyen, felfedezze a világot.

Gyengeségem, hajlamos vagyok a lustaságra, ezért nehezen megy a biliztetés. Nem vagyok elég szigorú, és bár semmi más nem hoz ki a sodromból, de ha altatni kell, már előre ideges leszek. Ez az igazi gyengém. Ezenkívül nem szeretek, és nem is tudok főzni, így ha a nagyi nem hozna, nem mindig lenne házi koszt.

Ha nagyritkán mégis robbannék eszembe jut a barátnőm, aki azt mondta nekem egyszer "bárcsak lenne kihez felkelnem éjjel, lenne kit elkényeztetnem", két hónaposan vesztette el a babáját.

2010. nov. 9. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!