Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Közös felügyeleti jog esetén...

Közös felügyeleti jog esetén el lehet költözni a gyermekkel másik háztartásba megromlott házasság esetén?

Figyelt kérdés

Tehát mondjuk, ha már nagyon nem működik a házasság, esetleg a gyerekre is kihat negatívan az egész, és már én sem szeretném tovább csinálni, de a férjem a gyermekem édesapja, nem működik együtt, folyton azt mondja hogy a gyereket nem vihetem magammal, és támogatni sem akar sehogy a békés különválásban, akkor jogilag mit tehetek? Amivel nem sertém meg a gyerekem jogait pl hogy megfosztom az apjától és aztán mondjuk ezzel támadhat a bíróságon? Egyébként én nem szeretném ezt az utat, én baráti békés további együttműködésre alkalmas kapcsolatot szeretnék. Lényegében az van, hogy a kapcsolat a szakadék széle felé csúszik és már nem akarom megmenteni mert nem látok rá esélyt és napról napra kiegészül újabb problémákkal az egész. Ahelyett hogy javulna.

Tehát ha pl sikerül kivennem egy albérletet a bölcsődei mellett (dolgoznom a régi munkahelyem megvan gyeden vagyok)

Akkor én léphetek?

Vagy ha begurul és erőt akar demonstrálni és mondjuk azt mondja menjek el, és a gyerekem meg nem mehet, mit tehetek? Az övé a lakás én csak bejelentett vagyok ahogy a fiam is.

Mit tehetek?

ma 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:
29%
Először válni kell, közben elmenni albérletbe. Aztán a bíróság megmondja, hogy kinél helyezi el a gyereket, a másik felet pedig gyerektartás fizetésére kötelezi. Ha nem fizet, végrehajtható mint az adótartozás. Na meg persze kijelöli a kapcsolattartás időpontját. Ebben az időpontban és időtartamra köteles vagy beengedi a gyerekhez, de ha nem engeded akkor el nem viheti.
ma 15:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Visszamész dolgozni, beadod a válópert és vele együtt a gyermekelhelyezési kérelmet, akkor lesz majd ideiglenes gyermekelhelyezés es majd akkor elköltözhetsz a gyerekkel, ha azt neked ítélik.

Amíg semmi nincs, addig valóban nem viheted el, vagyis elvihezed, ő meg visszaviheti. Elmegy a bölcsibe és kikeri a gyereket, ha más nem, az apja, joga van hozza.

ma 15:46
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Hát az apja engedelye nélkül nem kotoztetheted el a gyereket.
ma 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ebben az időpontban és időtartamra köteles vagy beengedi a gyerekhez, de ha nem engeded akkor el nem viheti"

Nos, de, viheti, mert 99,999%-ban az átvétel és átadás helye a gyerek lakóhelye, és nem, nem ott van q kathatas.

ma 15:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez nem így müködik, hogy azért, mert sz*r a kapcsolat, te már elszakíthatod önhatalmúlag a gyereket az apjától. Költözz el egyedülm
ma 17:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy ha begurul és erőt akar demonstrálni"

Jelenleg ugyanolyan joga van a gyerekhez, mint neked. Ha önkényesen elviszed a gyereket az ő akarata ellenére, akkor te vagy az, aki erőt demonstrál.

ma 17:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha önkényesen elviszed a gyereket, és ő emiatt feljelent a rendőrségen, akkor sok sikert a későbbiekben a gyermekelhelyezés során.

Te elköltözhetsz, a gyereket, míg nincs végzésetek nem viheted el magaddal.

Pont azért ez a törvény, hogy xy szülő ne léphessen le gyerekestül az ország másik felébe, vagy éppen külföldre - mint sajnos még így is történik sokszor :(

ma 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!