Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az mennyire probléma ha egy 8...

Az mennyire probléma ha egy 8 éves állandóan csak a sakkal játszik és más játék már ritkán köti le itthon?

Figyelt kérdés
Csomó játéka van, legó, kockák, autók. Hanyagolja őket. Van neki sakktábla, azzal is szokott velünk, de mivel nem mindig ér rá más, akkor előveszi a tabletet és azon. Nagyon jól játszik.

jan. 21. 19:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
59%
Ez csak akkor probléma, ha emellett nem mozog eleget, nincs a kortársaival stb.
jan. 22. 12:47
 22/26 A kérdező kommentje:
15-ös: Örülök neki akkor ha ilyen pozitívan látjátok. Csak szokatlan nekem a változás, hogy tavaly még brummogott a kocsikkal, játszott, épített, most pedig már olyan más és csendes, néha be kell rá nézni, hogy itt van-e a szobájában. :)
jan. 22. 13:00
 23/26 anonim válasza:
Nem a sakktól nagy okossá lehet válni
jan. 22. 17:08
 24/26 anonim ***** válasza:
54%

Tök felesleges a sakkpalota, az inkább a matekot szeretteti meg a sakkon keresztül a gyerekkel, olyanhoz vidd, akitől stratégiát tanul, erre pedig bármelyik sakkoktató remek.

Én smartgameseket vennék, önállóan is lehet játszani, nagyon szórakoztatóak és jó áron el tudod adni, ha kijátszott valamit. Illetve van egy szuper logikai játék a minecraftból, tök olcsón, az is nagyon jó.

Tabletre le tudsz tölteni más logikai játékokat, meg stratégiaikat is, én a towerdefense típusúakat is szerettem, az stratégia, de az öntögetős játékok is klasszak, az logikai. Millió lehetősége van a gyereknek, tök normális, aki értelmesebb az átlagnál, szívesebben játszik szellemi kihívást jelentő játékot, aki meg mondjuk szuper hajlékony, az ilyesmit gyakorol, jó kézügyességgel a gyerek szívesebben alkot, jó énekhanggal meg folyton énekelgetni fog. Az érdekli kicsinek, amiben tehetséges, ami jól megy neki.

jan. 22. 17:55
 25/26 anonim ***** válasza:
26%
24-es: Azért szerintem nagyon nem célszerű, hogy egy 8 éves ennyi időt töltsön gép előtt. Tanuljon sakkot meg mást, de közösségben.
jan. 22. 20:07
 26/26 Thunderfairy ***** válasza:
Én örülnék neki a helyedbe kérdező. Ha nem hagyja abba évek mulva sem akkor meg lehet majd kérni hogy tanítson titeket is jó trükkökre a sakkba. Ez melett meg lehetne jó sakkozó aki ebből akkár meg is élhet. Érted? Lehet hogy egy nap vílágszerte ismert sakkozó lesz aki ebből fog jól megélni mint például az egyik hozzászoló által emlegetet Polgár Judit. Nem muszályból utálattal menni a muszálymunkára mint az átlag hanem jó komoly pénzekért elsakkozgat majd versenyeken. Menjen csak sakkozni a kisgyereked. Bárcsak engem érdekelt volna így annak idején a sakk.
jan. 23. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!