Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mely név lenne a legjobb...

Mely név lenne a legjobb választás az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

Lukács vezetéknévhez melyik illene?

Ánizs, Avarka, Estike, Málna, Menta, Mogyoró, Nárcisz, Őszike, Vanessza, Annika, Kincső, Kisanna, Titti, Katica, Ívidő, Uzonka, Röné, Áldáska, Lotti, Estilla, Mia, Nina.

Mindegyik név egyébként adható szóval nem kitaláció!

jan. 20. 15:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyám meg apám ilyen nevet adott volna, mint Ívidő akkor 18 éves koromban első dolgom lett volna megváltoztatni 😉
jan. 20. 19:27
 22/30 anonim ***** válasza:
70%
A Lottival mi a baj, hogy ilyen borzalmakkal raktad egy kategóriába ? Talán még a Kincső is elmegy
jan. 20. 20:18
 23/30 anonim ***** válasza:

Vanessza, Kincső, Katica, Lotti, Mia, Nina.

szerintem ezek a vállalható nevek talán

jan. 20. 20:54
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Mogyoró, Ánizs, Málna, Menta… Cukrász vagy?
jan. 20. 21:40
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Legyen inkább Dagobert. Ha fiú, ha lány, akkor is.
jan. 21. 00:18
 26/30 anonim ***** válasza:

Lotti, Mia, amik manapság már normál, elfogadott keresztnévnek számítanak, vezetéknévhez is illenek, és nem túl furcsák. Bár én személy szerint nem adnék becenevet, hanem egy olyan teljes nevet, amit így lehet becézni.

Nina nekem nagyon fura lenne, nagyon durván idegen. Vanessza még elmegy, de egy kicsit fellengzősnek érzem.

Kincső - ez egy nagyon megosztó név, nekem személy szerint nem tetszik különösebben, Lukács Kincső kicsit kellemetlenül hangzik nekem a sok k és cs miatt, amik erős hangzást adnak neki. De ha valakit ez nem zavar, ez is adható. (Hasonló típusú név a Villő, ez jobban hangzana a vezetéknévvel. Bár ugyanúgy megosztó név.)

Ami hangzásra még jó, az az Ánizs, Nárcisz és a Katica. Én biztos nem adnék ilyen neveket, de azért ezek még szokhatók lennének ezzel a vezetéknévvel. Talán a Nárcisz a leginkább.

A többiről úgy gondolom, nevetségesek lennének. Sőt, a felsorolásból nekem is van egy olyan érzésem, hogy polgárpukkasztásnak lettek ezek így összegyűjtve. Ha mégis bármelyiket komolyan gondoltad, én nagyon lebeszélnélek róla.

Ividő helyett viszont pl. az Ivett szépen hangzana a vezetéknévvel. Ha a Mia tetszik, akkor még a Maját is érdemes lehet megfontolni, szintén jól hangzik a vezetéknévvel.

jan. 21. 12:54
 27/30 anonim ***** válasza:

Nárcisz, -cool,ismerek egy ilyet,nagyon cuki csaj,illik hozzá ez a jóó dalamos virágnév

Vanessza,-kicsit külföldies,de rendben van, de raknék mögé egy magyaros második keresztnevet

Annika, Kisanna,--ezek Anna,Annamária,stb becézései, így túl gyermeteg nekem. Anikó, Angelika, Anita,Marianna,Johanna,Rozanna is jók még pl

Kincső, -nekem ez is túl gyerekes,de amúgy lehet oké,nem kirívó,de Kingát adnék helyette.

Katica,--ez a Katalin(a) becézése,nekem egy picikét komolytalan, ha a Katalin önmagában nem passzol a vezetéknévhez,adnék elé/mögé 2. keresztnevet. A Katicánál hivatalos névként még a Katinka is jobb eggyel,de még mindig nem túl/nem elég jó, még az is talán túl gyerekes, második névvel,pl Éva,lehet enyhíteni a gyerekes mivoltán.

Titti, -a tit amúgy mellbimbó angolul, de a Titanillának a Titi becézés még beleférhet, mert a Titi még magyar környezetben (kizárólag becézésként) jól hangzik, de inkább Nilla,Tia,Tina---ezek már önálló nevekként is jók,megy egyéb nevek becézéseként.Kitti is lehet még jó,Titti amúgy kissé "gügyögős" hangzású is, Betti,Detti becézések is jók pl Bernadett,Bettina,Betta,Odett,Beatrix,Beáta,Elizabet,stb. Ditti,Ditta is jók pl Editnek,Lotti Loretta becézéseként jó pl, Letti mint Aletta,Letícia, Violetta, Patti mint Patrícia,Metti mint Melitta, nekem még a Gitta is tetszik pl Brigitta nem, Goti esetleg mint Ágota,de az inkább Ági nekem,ugy szebb.

Ívidő, -Túl ilyen agyonbecézettke,inkább Vivien,Violetta,Viola, Bíborka is kicsit becézős-szerű,de az még nem esik túlzásba,nekem az tetszik,Bítia is jó

Röné,-fiús,"röfögős" is nekem kicsit, bocsi,komor,amorf,nem a legszebb név

Áldáska,-túl gyermeteg,nem is hangzik névnek,komolytalan is

Lotti, -menő,de Lorettaként,esetleg Lottaként jobb sokkal.

Estilla,-menő,ez tetszik.

Mia,-kicsit becenévszerű,de még okés, pl Emíliát,Mariannát,Améliát becéznék így, rengeteg olyan név van,ami így becézhető

Nina-menő,inkább komolyabb hangzású,hosszabb alakú Ninettát adnám.

Ánizs, -nem név hangzása van,javaslat helyette: Anita,Zsanett,Anissza,stb

Avarka,-nem név hangzása van,javaslat helyette,Valéria,Bíborka,Aranka,Adelind

Estike, -inkább Estilla borzalmas módon elkövetett becézése.

Málna,-Malina,Marina,Matilda,Melánia,Milana,Milena,stb menők,Málna mesefigurás,

Menta,-nem név hangzása van,Melittát,Melindát,Amandát stb adnék helyette

Mogyoró,-Mónikát,Noémit adnék helyette.

jan. 21. 16:41
 28/30 anonim ***** válasza:
*Uzonka----Uzsonna(?), ahelyett pl Ulrika,Uljána,Réka,Rebeka,stb jobb.
jan. 21. 16:43
 29/30 anonim ***** válasza:
24%
Ezek közül egyedül az Uzonka normális.
jan. 22. 08:18
 30/30 anonim ***** válasza:
Titti helyett Atina is lehet jo
jan. 22. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!