Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tetszik a Zsófia név??Mi a...

SzalaiEmma1 kérdése:

Tetszik a Zsófia név??Mi a véleményed? (amúgy Szabó Zsófia lesz a lányom) Legyen 2.neve?

Figyelt kérdés
Februárra vagyok írva.. Addig írjátok meg😘

tegnapelőtt 03:54
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
52%

6. Miért lenne hülyeség második nevet adni? Lehet hogy ha nagyobb lesz, pont azt fogja jobban szeretni és nem a Zsófiát.

Én pl szívből utálom a keresztnevem, és sajnos nem kaptam másikat...Legalább lett volna lehetőségem választani hogy szólítsanak. De így nincs.

Egyébként kérdező, nekem nem tetszik, egyrészt ( olyan valakire emlékeztet akit nem kedvelek), plusz tucatnév.

Olyan sok szép, de nem túl gyakori lánynév van amit adni lehetne... de ennek semmi köze ahhoz, hogy neked mégis bejön, és ezt a nevet adod a gyereknek.:)

Én mindenképp adnék egyébként 2. nevet is a gyereknek. Már csak a saját tapasztalatom miatt is. Utálom hogy nekem csak egy van és azt is gyűlölöm.

tegnap 06:15
 22/22 anonim ***** válasza:
0%

21: Nekem szerencsére nincs második nevem. Akiknek van a környezetemben, azok mind feleslegesnek tartják. Senki sem használ két nevet. Senki sem mutatkozik be két néven.

Csak hivatalos ügyintézés során használják, mert ott kötelező, de ahol nem muszáj, ott nem be se írják a másodikat.

Iskolában meg kellemetlen is volt, akinek két neve volt, csak úgy kitalálták a tanárok, hogy akkor te nem Zsófi leszel, hanem a második neveden hívunk, mert van másik Zsófi az osztályban. De ő is Zsófi volt. Mi a rendes keresztnevén hívtuk, a tanárok meg azon, amit se ő, se a barátai, se senki nem használt.

Teljesen hülyeség. Bonyolítja csak a dolgokat.

Nevet bármikor lehet változtatni, ha nem tetszik felnőttként nem kell hozzá második név. Sőt, lehet, hogy a második választott sem tetszik neki.

Meg mit mondjon, x Zsófia Anna vagyok, de Annának hívjatok. Totál bonyolult.

tegnap 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!