Mit gondoltok arról, ha valaki ajándékot vár a gyerekért cserébe?
A gyerek egy eletre szol,nem csak a terhesseg meg az elso par ev letezik. Pokoli nehez.
Ez igy borzasztoan hangzik, mar ha igaz.
Semmilyen targy nem fog karpotolni egy eletert cserebe. Aki nem akar szulo lenni, az csak tonkreteszi a gyerek eletet , ha bevallalja.
Egyebkent is egy no mindig maganak szul, hiaba a nagy szerelem meg a mittudomen en mi. Ha apuka megunja, nagyon konnyen kilep a dologbol es akkor mi lesz, ha neked meg epp nem lesz kedved hozza?
Persze felnevelheti a gyereket egy bejarono is, ha van penz, van ilyen lehetoseg is, de elet ez? Egy gyereknek az anyukajara (es persze az apjara is) szuksege van. Aki igy vallal, az egy idiota.
Tolóajándék
Őszintén férjemmel mi is tartottunk ilyet. De ilyen kis dolgokra gondolj. Első babánál egy új felmosót és egy sushi tálat kaptam. Másodiknál szintén sushi tálat fogok meg egy olcsó multicookert :D
Okos troll vagy. Rájöttél, hogy az anyukás témákban van a jó sok hozzaszolás, az egyetemista gazdagkislányos sztorik meg már túl átlátszóak.
Így is egy pillanat alatt felismerhető vagy még mindig.
#22 Szerintem ez teljesen más, így ajándékot adni cuki. Én is akarok új felmosót, olyan centrifugás Viledát, megyek is a férjemhez felolvasni a válaszod. :D
Kérdező, ha ez a kérdés igaz, akkor szülésig nagyon gondolkodj el a gyerek érdekében. Egy kisbabát emberré nevelni sok fizikai munka, de elképesztő lelki. És ha te nem akartad őt szívből, az érződni fog a neveléseden. Képzeld el mekkora traumát tud okozni egy kisgyerekben, ha megtudja/megérzi, hogy az anyukája csak azért szülte, hogy legyen anyagi tartaléka, ha apukájával elválnak. Én a világon mindennél jobban akartam a gyerekeimet, de néha olyan nehéz velük, hogy már nem a racionális okokba kapaszkodom és bírom ki, hanem abba, hogy szeretem őket. Most éjjel pl több, mint hússzor kelt a fiam, hányingerem van a fáradtságtól, és még mindig cipelgetni kell, mert beteg és nyűgös. Hogy fektetsz bele ennyi energiát, ha te nem kötődsz hozzá, hanem ami miatt vállaltad őt, azt gyakorlatilag már megkaptad, és csak le kéne lépni, hogy lehulljon rólad a teher és még a jutalmad is megmarad?
Hát no offense, de az alapján amit írtál, te nem akarsz gyereket.
Az autó meg a ház, legyen akármekkora érték is, közelében sem ér annak amit bevállaltál. Erősen áron alul adtad a dolgot. Hogy miért? Hát oszd le 20 évre a dolgot. Milyen órabérre jön ki? Ne heti 40 órával számolj, hanem 168-al.
Ha 100 milla értékben van amit kaptál, akkor ez 620 forintos órabérre jön ki. Ennyit szórólapozással is megkeresel, s az bőven egyszerűbb...
Ezzel az "üzlettel" gyakorlatilag azt írtad alá, hogy a gyereknevelés döntő többségében a te feladatod lesz. Pedig eg ynormális kapcsolatban ez két ember dolga. De innentől kezdve teljesen jogos a férfi részéről azt mondani, hogy megfizette azt, hogy te csináld a nehéz részét, nehogymár ő keljen fel éjjel, ő pelenkázzon, ő etessen, ő foglalkozzon a gyerekkel, ha az épp nem cukimuki. Nyilván mókázni fog a gyerekkel...
Elég buta és olcsó üzletnek tűnik a dolog. Ráadásul olyan dolgot fogsz cisnálni, amit nem akarsz. A lehető legrosszabb üzlet..
Én úgy értettem, hogy a kérdezőnek inkább csak a szüléssel és az otthon maradással van baja. Lehet, hogy apa szívesen lenne, csak hát pechjére nőnek született.
Másrészt lehet, hogy ha válnak, egyedül nem tudná nevelni a gyereket az anyagi helyzete miatt, és ezért se vállalná. Erre is megoldás az, hogy most kap egy házat különvagyonként (már ha ezt lehet, házassági szerződésről hallottam már de ilyenről nem) és akkor nem fog a feje fölött lebegni, hogy mi lesz ha esetleg...
Pontosan, ahogy a 26-os mondja.
Nagyon szeretem a gyerekeket, egyszerűen engem ez az egész terhesség-szülés dolog taszított nagyon (ha könnyebben elérhető lenne a béranyaság, gondolkozás nélkül azt választjuk).
Barátnőim gyerekeire is nagyon szívesen vigyázunk, most, a téli szünetben is itt aludt kettő nálunk (igen, tudom, össze sem hasonlítható az a saját gyerekkel). Engem ez nem fáraszt, hanem fura mód inkább feltölt.
Tudom, sokan egyedül vannak a babákkal, kisgyerekekkel otthon, de nálunk ez az opció nem játszik szerencsére.
Jaha, értem.
Hát úgy azért jobb a helyzet. Ettől még mindig nagyon.... ffffura ezt ennyire anyagi síkra hozni. Ideális esetben a teher közös. Mármint igen, a nő cipeli a babát, de a férfi meg a nőt cipeli.
Persze az is igaz, hogy pl a mi szemléletünkbe nem fér bele a B terv, hogy mi van, ha válnánk. Egyszerűen a tárgyak nem fontosak a cél tekintetében. De ez meg már egyéni felfogás kérdése, az is tökre érthető, hogy a jó kapcsolat alapja a pontosság, így a korrekt anyagi eloszlás.
De szerintem nagoyn ne reklámozd, ha nem mész bele mélyebben a dologba, elég hamar le fognak írni ezért (mint azt láthattad is a korai válaszokban), ez meg a kutyának sem kell... ráadásul senkinek semmi köze az anyagi helyzetetekhez, tulajdoni jogokhoz.
Mi a gond a béranyasággal? Amíg nem neked kell kihordani helyettem, nem hiszem, hogy érintene téged a dolog... :D
(Igen, tudom, itthon nincs rá lehetőség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!