Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki ajándékot vár a gyerekért cserébe?

Figyelt kérdés
Pl. autót, lakást, ami a különvagyonhoz fog tartózni, szerződés szerint. Mondván, hogy ő kockáztatja az életét és az egészségét a terhességgel, neki kell végigcsinálni a szülést és ő adja fel évekre a megszokott életét a gyerek miatt.
jan. 1. 22:24
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
83%
Nem ajándék gyanánt, de a karrierhátrány ellensúlyozására (és valóban, a testi hatások és kockázatok miatt is) végülis fair ez a megállapodás. De nyilván csak akkor lesz megállapodás, ha mindkét fél elfogadja. Miután a nők többsége nem köt ki ilyen plusz dolgokat, inkább benyelni az őt érő hátrányt, nem hinném hogy férfi oldalról lenne fogadókészség.
jan. 1. 22:35
 2/40 anonim ***** válasza:
72%
Akkor nem kell vele gyereket vállani. 🤷🏼‍♀️
jan. 1. 22:37
 3/40 anonim ***** válasza:
95%

De ez egy milyen kapcsolat? Béranyának pénzt szoktak adni, egy házasságba, amibe gyereket szülök, ott meg nincs szükség ilyesmire. Ha új autót akarok és van rá pénz, akkor megkérdezi a férjem, hogy milyen színűt. Házat is vehetünk még egyet, de minek? Aki meg azzal tervez, hogy majd legyen neki több, ha elválnak, annak nem kellett volna ebbe a kapcsolatba gyereket vállalnia. Akkor a férje egy sperma donor volt, neki mi jár ezért?

Az anya azért adja fel a testét, mert különben nem lehet gyereke, nem azért, mert olyan jó fej. A munkáját idejét pedig azért, mert így döntenek a párjával, a legtöbb anyuka így is akarja. Mehet apuka is gyedre. Cserébe nem házat kell venni, hanem apuka legyen ott munka után és segítsen mindenben, hallgassa meg a feleségét ezredszerre is, ha szar napja van, masszírozza meg a vállát, ami fáj az egész napos gyerekcipeléstől, vegye át a gyereket, amíg ő békében megeszi a vacsoráját és megfürdik. Ezzel ellensúlyozzon, ez a házasság. A béranyaság Magyarországon illegális.

jan. 1. 22:44
 4/40 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem ilyen nincs is

Hacsak nem érdekből szul valaki, mondjuk egy gazdag palinak, vagy nem tudom

jan. 1. 22:51
 5/40 anonim ***** válasza:
100%

"Push present"

Láttam már ilyet külföldi műsorokban, itthon nem szokás, valószínűleg a gazdagabb rétegeknél divat ott is.

De ott sem a gyerekért cserébe kér valamit, hanem a férj ajándékozza meg amiért megszüli a közös gyereküket.

jan. 1. 23:35
 6/40 anonim ***** válasza:
63%
Ez teljesen úgy hangzik, mintha neki nem lenne öröm, hogy gyereke lesz. Márpedig, akinek nem öröm, az nem is lenne jó anya. Aki nem lenne jó anya, azzal nem is szabad közös gyereket vállalni. Mivel pedig én párkapcsolatban gyereket akarnék (ha még nem lenne), értelemszerűen úgy vágnám ki az illető hölgyikét, mint a sz...ó macskát.
jan. 1. 23:38
 7/40 A kérdező kommentje:

Van ilyen, én vagyok rá a példa.

Nem savazás a kérdésem célja, csak érdekel, ehhez mások hogy viszonyulnak. Itthon beszéltünk róla, elmondtam a fenntartásaimat a terhességgel kapcsolatban, a férjem megérti az én oldalamat teljesen.

Házasok vagyunk, nem béranya vagyok. :D

Szeretem a gyerekeket, imádok babázni is, de az igazat megvallva, nem érzem szépnek a terhességet, vagy szülést. És ha csak én lennék a szempont, nem lenne saját gyerekem, mert annyira nem vágytam soha az anyaságra, hogy a kellemetlenségeket elviseljem. De a férjem nagyon szeretett volna babát, így 2025-ben szülők leszünk. Viszont ezért cserébe megkaptam az autót és lakást is.

Autóm már volt korábban, de volt egy "szerelemdarab", ami nem lehetett az enyém. Azért, mert azt mondta, azzal biztos fának megyek egy héten belül és nem biztonságos. Ő legszívesebben tankba ültetne engem, én viszont imádom a sportkocsikat. Autópályára nem mehetek majd azzal úgy, hogy a gyerek is mellettem van, de csak az enyém lett.

A lakás abszolút vésztartalék, számomra.

Igen, minden házasság az "örökké" tervével indul, sajnos kevés jut el a célig. Ha esetleg elválnánk, nem szeretnék koppanni.

Plusz igen, egy kis kompenzáció is valahol, mert én teszem félre jó pár évre a saját életemet, céljaimat, azért, hogy legyen kisbabánk.

jan. 1. 23:51
 8/40 anonim ***** válasza:
100%
Az első szabály, hogy a párunk kedvéért nem vállalunk gyereket. De valószínű te megelégszel a hétvégi anyasággal, 50%-os lepontozó-kérdező.
tegnapelőtt 00:02
 9/40 A kérdező kommentje:

Nem pontozok, nem az óvodában vagyok.

Én bevállalom érte, miatta. Még viszonylag az elején vagyok, néha el is felejtem, hogy babát várok. Nem rossz egyáltalán (még), csak furcsa néha, vagy nem tudom... Ahogy telnek a hetek, biztos én is jobban ragaszkodom majd hozzá, bennem is alakulni fognak ezek a gondolatok. De csak magam miattam tényleg nem csinálnám végig.

tegnapelőtt 00:07
 10/40 anonim ***** válasza:
91%

Na, pont kellett valami esti mese.

Akkor azóta már nem zavarja, hogy fának mész? Minta kapcsolat😂De várj, akkor neki nincs kockázata, azért adta neked, mert tudja, hogy hamarosan visszaszáll rá, miután fának mentél, te kis butus😉

Egyébként még egy kérdés. A terhesség és a szülés nehézségeinek kompenzálasára kaptad? Egyelőre még szép. Mi van, ha így marad? Nem mindenkinek szörnyű a terhessége. Ugye, akkor visszaadod? Úgy fair.

tegnapelőtt 01:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!