Melyik tejital vált be nektek?
Figyelt kérdés
Kisfiam 1 éves, anyatejes volt, de leválasztotta magát. Szerencsére jó étvágya is van, mindent megeszik. Viszont ezzel az egy dologgal bajban vagyok. Próbáltam a milupa 12+ vanília ízű tejes italt, most pedig a nestlé lactogen 3 junior vanília ízű tejalapú italport, de egyenlőre ez sem kedvenc. Ezek mellett persze kap túrót,sajtkrémet,sajtot,tejfölt stb. Elgondolkodtam, okoz-e valami gondot, ha teljesen elhagyjuk ezeket a tejitalokat is és normál,változatos étkezéssel vinném be a fontos ásványi anyagokat? Valamint lassan áttérnénk a tejre? Az első fiamat 18 hónapos koráig szoptattam, mivel ő rossz étvágyú volt, szóval ott fel sem merült bennem ilyen jellegű kérdés.dec. 29. 22:31
1/8 anonim válasza:
Nekem anyatejes-tápszeres volt a gyerek, 10 hónap után leválasztotta magát, de tápszert elfogadta könnyen. A tejitalt viszont nem akarta, hiába próbáltam. Úgyhogy én nem adtam.
2/8 anonim válasza:
1 eves kortol mehet a sima tej, nem kell semmi mu cukros izesitett vacak, ezzel csak a tapszergyartok zsebet tomod (a tejital is tapszer ).
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! 👍😊
dec. 30. 07:33
4/8 anonim válasza:
A tejital egy marketing bullshit, semmi szükség rá.
A who sem ajánlja a fogyasztását.
5/8 anonim válasza:
Milupa 12+ sima tejital, a vaníliást nem itta meg nekem se, de igazából tényleg elhagyható. Nekem megszokásból esti elalvás előtt iszik egy keveset csak.
6/8 anonim válasza:
Milumil 12+ kapott a fiam kb.15 hónapos korától. Addig volt a felírt 2-es tápszerből.
Most 2,5 éves, simán ihatna már régen tejet. De azt nem szereti. Pár korty utan nem kell neki.
Viszont tejitalból megiszik simán 2,5 decit. Hétvégén van, hogy 2x is.
A doki azt mondta, ha szereti, igya nyugodtan, semmi baja nem lesz tőle.
Ha akar, iszik majd tejet.
Szerintem ha a te gyereked elfogadja, adj neki nyugodtan sima tejet. A lányom is 1 éves kora után azt itta.
7/8 anonim válasza:
Nagyon nem ajánlott a tejital fogyasztása. Enélkül sem jutott eszembe soha ilyesmit adni a gyerekemnek, de most már Magyarországon is az a hivatalos álláspont, hogy semmi szín alatt ne adj a gyereknek.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Így hogy az étvágya rendben, és a tejtermékekre nem finnyás meg fogom akkor próbálni a tejet. Remélem az beválik. 😊🤞
dec. 30. 13:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!