A Dobos vezetéknéhez milyen lány nevek illenek a felsoroltak közül?
Lili, -lehetne jobb is,de nem rossz
Luca, -ruca jut róla eszembe,ez inkább mintha valami réce/kacsafajtának a női/tojó tagja lenne pl tőkésrécéhez lenne hasonlítható nekem hangzásra
Petra, -az r valahogy túlságosan kihangzódik belőle,kicsit "harapós hangzású" lenne,nem rossz,de lehetne jobb is
Alíz, -Ez valami olyan,mintha egy jól elkészített ételre/be véletlenül valaki beleöntött volna valami keserű löttyöt,és elrontotta volna hosszú órák munkáját, valami "salíz"/"halíz", nagyon kellemetlenül hangzik, salétromos (?) savanyú halíz
Boglárka,- ez itt túl ilyen hopp-hoppos az eleje doBOSBOG , nagyon rossz, mesefigurának még elmenne ilyen játékos hatást keltő ritmusú név
Vanessza, -nem rossz,de lehetne jobb,ennél picivel jobb a Lili is meg a Petra is
Vanda, -eddig ez hangzik a legjobban, ez hangzik a legjobban együtt
Zorka, -torta,ork jutnak róla eszembe,mindenképpen komikus hatást kelt egyben a v+k név
Lotti, -Kicsit komolytalan,idétlen gyermeteg hangzású így a vnévKnév együtt,nem adnám, Laurával,Lorettával,Lorinával már jól hangzik, így kicsit megvariálva. :)
Dominika, -ez ilyen DoDo,mintha valaki gügyögne,akár dadogna;komikus hatást kelt.
Panna.-ennek a vezetéknévnek ezzel a keresztnévvel különösen gyermeteg hangzása van,nagyon rossz,nem adnám.
coolak lehetnek még: Rita Edina Tamara Adrienn Patrícia Paulina Miriam Donatella ,Alinda,JúLIA, Laura,Loretta,Lorina,Marianna
Ehhez a vezetéknévhez nem nehéz jól illő keresztnevet találni, lényegében egyik sem hangzik túl rosszul vele a felsoroltak közül.
A Zorkát kizárnám, mert rengetegen félreértenék és azt hinnék, Dorka. Már csak az alliteráció miatt is.
Dobos Dominika - nem hangzik rosszul, de van, akit zavarnak az alliteráló nevek.
Én a Lucát, Petrát vagy Alízt választanám, de ezek mind nagyon gyakori keresztnevek, nem tudom, ez mennyire szempont nálatok.
Lili, Lotti, Panna - Hangzásra nem rosszak, de nagyon gyerekesek, és igaz, ilyen névvel is lehet valaki ügyvéd vagy orvos, de az emberekben óhatatlanul kél egyfajta képzet a név alapján, ami bizonyos foglalkozásoknál nem előnyös. Hozzáteszem, mert ezt még nem nagyon olvastam sehol: az sem előnyös, ha majd felnőttkorában a férfiaknak vannak negatív képzeteik egy gyerekes hangzású keresztnév miatt. Magyarán: sajnos tetszik vagy nem tetszik, gyerekes névvel jobban meg kell küzdenie majd azért, hogy komolyan vegyék. Ez nem az én véleményem, hanem ilyen a világ.
Boglárka, Vanessza, Vanda maradt hátra. Ha tetszik, bármelyik adható, én ezek közül a Boglárkát választanám, bár a kicsinytőképző szintén gyerekessé teszi kicsit. A másik kettő esetén előfordulhat, hogy egyeseknek kisebbségi névnek fog tűnni.
Egyébként említették előttem a Patrícia nevet, tudom, nem szerepel a listán, de nekem is azonnal beugrott, mégpedig a Petráról. Hasonló hangzásvilágú, de kicsit hosszabb, egyszerre komolyan vehető és nőies név, és nem is túl gyakori. Plusz jól hangzik a vezetéknévvel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!