Panna vagy Panka szebb?

Figyelt kérdés
Ha egyik se tetszik, akkor ne írj. :)

dec. 22. 22:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
27%
Oda írok, ahová akarok. Szerintem egyik sem szép név. Mondom ezt úgy, hogy van Panka nevű rokonom. Legyen szerintem is inkább Anna, de Pankának vagy Pannának becézve.
dec. 23. 14:23
 12/22 anonim ***** válasza:
89%
9es a Panna se kevésbé becenév mint a Panka:-D Mindkettő az Anna név becézése
dec. 23. 14:28
 13/22 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező, senkire ne hallgass azt add amelyik szerintetek jobb, és amit ti magatok is szívesen viselnétek felnőtt fejjel is.
dec. 23. 18:24
 14/22 anonim ***** válasza:
36%
13as nincs ember aki felnőttként szívesen viselne egy becenevet. Babának még cuki, felnőttként ciki
dec. 23. 18:29
 15/22 anonim ***** válasza:
57%

Panna. Van olyan felnőtt ismerősöm, aki Anna, de bemutatkozáskor használja utoljára ezt a nevet, utána mindenki Pannának vagy Panninak hívja. Szerintem szebb, mint az Anna, teljesebb is, szerintem semmivel se gyerekesebb, és nem is vesszük komolytalanabbul. Cserébe van olyan ismerősöm, akinek ,,teljes", komoly keresztneve van, mégse vesszük őt komolyan, és képzeljétek... a viselkedése miatt! Hűűű, most sokaknak szerintem újat mondtam... az embert a viselkedése alapján ítéljük meg, nem a neve alapján?😲😲😲

Amúgy amikor beceneveket ,,fikáznak", akkor anyukám annyit szokott mondani, hogy az én nevemet (Lili) is tudja úgy mondani, hogy összecsinálom magam. És igaza van, egy Veronika/Erzsébet/Karolina/Bernadett se hangzana komolyabban. Innentől kezdve nem teljesen mindegy? Adjon olyat, ami tetszik neki. Nem vállalhatatlan nevet választott, pl. Orália, Kandida. Nem gúnyolható. Nem megjegyezhetetlen, nem idegenes, nincs az óvodában 25 belőle, de nem is különlegeskedő. Könyörgöm, ha ez nem tetszik és leszóljátok, írjatok már egyetlen nevet, amire ezek mind jellemzőek! (Ja, és ha sikerül is, írjátok be a keresőbe a nevet és hogy gyakori kérdések, azonnal fogtok találni ti is olyan válaszokat, hogy milyen gagyi, rossz név, szegény gyerek. Nektek nem esne ez rosszul?)

dec. 24. 08:43
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó, az én gyerekemnek nem beceneve van, és ezen az oldalon is csak pozitívat írtak róla:-D
dec. 24. 11:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Panna.
dec. 25. 09:19
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Panna, mert ez a teljesebb hatású, hiába becenévből önállósult ez is.

Nem szerencsés kicsinyítőképzős nevet adni hivatalosan.

Mert egy Pannát még lehet Pankának, egy Dórát lehet Dorkának becézni, de egy Pankának vagy Dorkának nincs választási lehetősége.

dec. 25. 11:48
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Panna
dec. 25. 18:15
 20/22 anonim ***** válasza:
Panna szebb. Abban még legalább van némi elegancia, dallamosság, kellemesség. A Panka csak esetlenséget sugall. Igaz, meg/még egy kicsi cukiságot is. Becenévnek sem túl jó (a Panka).
dec. 26. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!