Hazaengednek a kórházból, ha csak 1 széklete volt a babának (fekete)?
Nekünk nem mondtak ilyet, de a kisfiamnak elég sokszor volt széklete a 3 nap alatt. Az első már mindjárt a születése után 4-5 órával, akkor mutatták nekem, hogy kell pelenkázni.
Aztán volt olyan éjszaka, hogy minden etetés alatt berottyantott, jó sokat kínlódtam kezdő anyaként a kaki kipucolásával...
Gondolom, leghamarabb holnap délelőtt mehetnétek haza. Addig még lehet, hogy lesz neki.
Ezt találtam neten:
"Kezdjük az elején, a legkisebbeknél. A szülés után 24 órán belül egy egészséges újszülött mekóniumnak nevezett székletet ürít. Ha ez megtörtént, akkor mindenki fellélegezhet, ez esetben a bélrendszer működési zavarának esélye csekély.
Az első székletet követően egy anyatejes babánál normális az is ha, naponta hét alkalommal, míg az is, ha hetente csak 1 alkalommal van széklet. Ha különösebb panasz nincs, jól fejlődik a baba, akkor aggodalomra egyik esetben sincs semmi ok. 3-4 nap elteltével sem kell lázmérővel, vagy egyéb praktikákkal székletet „csiholni” vagy akár orvoshoz rohanni, ha egyébként minden rendben van."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!