Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mozaik családban hogyan...

Mozaik családban hogyan oldjátok meg a Karácsonyt, ha totálisan más stílust képvisel a két család?

Figyelt kérdés

A párom exe rajong a bulikért, az összejövetelekért, a gyerekeik -10 és 11 évesek- is ilyen típusok, részben erre ment rá a kapcsolatuk. A párom kikészül sok ember között, aspergeres.

Én és a gyerekeim inkább a nyugis stílust képviseljük, örülünk, hogy végre nem kell pörögnünk, bekuckózhatunk, társasozunk, főzőcskézünk, sütögetünk, pihenünk.

A tavaly karácsonyi láthatás így katasztrófa volt, szegény lányok halálra unták magukat, az enyéim meg kikészültek tőlük, hogy semmi nem volt jó. Most felvetettük, hogy mi lenne, ha csak ünnepek után jönnének a lányok, de az anyjuk ennek nagyon nem örül, mert új kapcsolata van és szeretnének még kettesben is ünnepelni, mászkálni, családot látogatni.

Hogyan tudnánk úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen? Milyen programokat találjunk ki?

dec. 22. 08:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%

Ezt így sehogy!

Vagy az egyik tàrsasàg élvezi majd a programot, vagy a màsik.

Lehet azt hogy 24én sütés főzés-kuckózás 25én valami a aktív program (de így nem tudom a ti környéketeken mi van nyitva egyàltalàn)

dec. 22. 08:18
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik nap az anyjuknál vannak, akkor buliznak, amikor nálatok, akkor meg unatkoznak és kész. Nyilván nem szerveznék partit a kedvükért.
dec. 22. 08:38
 3/22 anonim ***** válasza:
86%
Hát nem ugy ugrálnèk ahogy az ex fütyül. A gyerekeknek meg ha nem tetszik valami,nem mennek oda.Tanulják meg,hogy nálatok ez van,az anyjuknál meg az.
dec. 22. 08:47
 4/22 anonim ***** válasza:
96%
Hat en konkretan leszarom, mi szokas a ferjem exenel. Nalunk mas szokas van, ez lesz az otodik karacsonyunk egyutt. Egyik csaladnal ez van, masiknal mas. A gyerekek szokjak meg, hogy mindenhol mas a modi.
dec. 22. 08:53
 5/22 A kérdező kommentje:

Pont az a baj, hogy ők szívük szerint nem jönnének, de az anyjuknak meg kell az az idő. Jövőre már a pici is megszületik és szeretnének egy közös, kettesben töltött karácsonyt.

Most úgy néz ki, hogy 25-31 délutánig nálunk lesznek, majd elsején jönnek vissza és 6-án tőlünk mennek suliba, de az anyjukhoz mennek haza.

Ebbe szerintem mindannyian bele fogunk őszülni.😬

dec. 22. 09:19
 6/22 anonim ***** válasza:
92%

Jó gáz az, hogy a párod nem is szeretné a gyerekeivel tölteni a karacsonyt. Te ezt el tudod képzelnk a saját gyerekeid kapcsán, most őszintén?

Apuka, gyereket vallalt, erőltesse mar meg kicsit magát. Vigye el őket valahova korcsolyázni, programozni. Nem tudom, hogy leget gyerekkel ilyen bepunnyadtnak lenni, hogy 2 hétig csak otthon akartok ülni egesz nap.

Nyilvan nem kell mindennap menni valahova, de apuka legyen aktívabb, ha már gyereket vállalt.

dec. 22. 09:43
 7/22 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom, alapból hogy van a láthatás, de ez elég sok nap a téli szünetből. Gyakorlatilag egy db szilveszteri bulira mennek haza, illetve dec 21-24-ig vannak most otthon.

Hogy ki mit szeret csinálni... Hát ez ilyen. Gondolom mindig is ilyenek voltak, ismerted őket, ezt elfogadtad, mikor az apjuk mellett döntöttél.

dec. 22. 09:55
 8/22 anonim ***** válasza:
81%

"de ez elég sok nap a téli szünetből"

Ez igaz, viszont le merem fogadni, hogy az év többi részében 95%-ban anyuka van a gyerekkel.

dec. 22. 10:13
 9/22 A kérdező kommentje:

A párom számára semmit nem jelent a karácsony, ő nem tartja meg. Szeret ő a lányaival lenni, ha szépen csöndben, nyugiban lehetnek a négy fal között. Mint írtam is, a nyüzsgésre ment rá a kapcsolatuk. Az exe azt hitte, majd megváltoztatja, akkor még nem tudták, hogy aspergeres. Programokra nem szoktak járni. Neki már az is sok, amennyit mi mászkálunk, velünk sem szokott eljárni. Csak akkor megy el itthonról, ha tényleg nem lehet elkerülni.

Nincs fix láthatás, nem voltak házasok, együtt sem éltek, nincs hivatalos elhelyezés sem. A lányok általaban akkor vannak nálunk, ha az anyjuk éjszakás vagy nagyon nem ér rá, ezt a heti beosztása utan szoktuk megbeszélni. Van, hogy 2 hétig nem jönnek, de van, hogy egy hónapig nálunk vannak. A nyári szünetben táborban szoktak lenni, ott elég nekik a pörgés, de most nincs ilyen tábor.

dec. 22. 10:28
 10/22 anonim ***** válasza:
65%

Én anyaként fogok most válaszólni. Else tudnám képzelni, hogy a gyerekeim nélkül menjek családlátogatásokra, mert kettesben akarok lenni a pasimmal. A gyerekeim hozzám tartoznak és kész. Szerintem ez gáz meg az is, hogy egész szünetben nem akar a gyerekeivel lenni.

A kérdésre válaszólva. Az egyik szobába tegyetek be nekik zenét, popcornt, üditőt és apuka ülljön be hozzájuk. Elvégre ő válalta őket. Vagy vigye el jégkorizni vagy valamilyen programra.

A többi napon nekik is kell alkalmazkodniuk nemcsak nektek. Lehet társasozni, kártyázni, mesét nézni stb. Ha unatkoznak és nem akarnak ott lenni, akkor menjenek anyukához. Nem kell rájuk erőltetni az ottlétet.

dec. 22. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!