Akik Karácsony előtt szültek, hogyan oldták meg, hogy az újszülötett ne lihegje körbe mindenki?
Ne jöjjenek. Ennyi.
Jelentkezz be Skypeon vagy menjen oda a férjed levizitelni, titeket meg hagyjanak békén. Majd húsvétkor.
Tegyétek a gyereket búra alá, az a tuti.
Csatlakozom egy előttem szólóhoz: nekem a legkisebb december 2-án született, mi mentünk anyámékhoz. Nagy a család. Tény, hogy a családunk tud viselkedni, nem volt nyúzva a gyerek, főleg mivel már korábban látta mindenki, nem akkor volt újdonság. Ez nem szuperség kérdése, hanem rohadt nagy hiba úgy kezelni a gyereket, hogy mindentől elzárjuk. Később meg megy a sírás-rívás, hogy minden szartól beteg lesz. Ha szoptatott baba, akkor minden szükséges immunanyagot megkap az anyatejen keresztül. Ha valaki beteg, azt nyilván nem kell engedni, hogy hozzányúljon meg puszilgassa, ez egyértelmű. Alapvető intelligencia kérdése, hogy ki hogyan áll ehhez hozzá. Nekem is alap, hogy mondjuk betegen nem fogdosom más babáját. Egészséges emberek között viszont nem lesz semmi baja.
Miért baj, ha kézbe veszik?
Ha meg a kutya se lenne rá kíváncsi, az lenne a bajod.
Kisfiam ovistársának ősszel kishúga született. Apuka behozta egyszer barkácsdélutánra (szülők+ovisok közös délutáni programjára). Én nem voltam ott, csak feleségem mesélte, hogy mindenki el volt bűvölve, és a kisbaba (aki kb. egy hónapos lehetett akkor) kézről kézre járt az anyukák, óvónők, dadusok kezében. Nem lett semmi baja tőle.
Egy anyatejes baba kifejezetten ritkán betegszik meg, védi az anyatej. Nyilván, akinek taknya-nyála összefolyik, ne legyen túl közel hozzá, de ez a dugdosás a rokonok elől nekem nagyon visszatetsző. Szeretetből érdeklődnek iránta, szeretetből akarják látni, kézbe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!