Szűkös keret mellett mennyit költötök a párotok gyermekeinek a karácsonyi ajándékára?
Közös vagy külön kasszán vagytok?
3000Ft/fő tényleg nagyon kevés?
mikor 5 éves voltam, nagyon szegények voltunk, nem futotta ajándékra, ételre se nagyon. Anya varrt nekem egy pólóból és maradék anyagokból párnát, a mai napig a kedvencem.
Ne foglalkozz azzal a nővel kérdező, a te ajándékaid ezerszer értékesebbek.
28. Szerintem ez így teljesen oké. Igazságos az elosztás, sőt, a saját munkád, idős tetted bele.
Nincs jelentősége, hogy ki mennyi pénzért ad, mert a lényeg, hogy szeretettel és figyelemmel vagy egyformán a gyerekek felé.
Az ajándéknál normális értékrendű embereknél nem az anyagi érték a lényeg, hanem a mögöttes gondolat, az pedig jóval többet ér.
Anno vendeglatasban dolgoztam, és szülinapra, nevnapra mindig kaptam rengeteg virágot a vendegektol. A kedvencem a strelizia volt, ez kimondottan drága virág volt akkoriban. Volt egy főiskolás srác, akivel sokat beszélgettünk és szóba került a kedvenc virág kérdése. Mondtam az én kedvencem strelizia, szerinte ez úgy hangzott, mint a stracciatella. A születésnapomon kaptam tőle egy doboz stracciatella jegkremet. Elmeselte, hogy streliziat akart nekem venni, de nem volt elég pénze rá, ezért a fagyi: strelizia helyett stracciatella. Életem egyik legjobb ajándéka volt úgyis, hogy nem szeretem a stracciatella fagyi. Idestova 30 éves történet, de a mai napig emlékszem rá, arra hogy mennyire zavarban volt és milyen boldog volt, amikor látta, mennyire örülök neki. Ez a lényeg. Az a gondolat az ajándék mögött, hogy a másiknak örömet szerezzen az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!