Mennyivel kerül többe 3. Baba, gyerek nevelése 2.- höz képest?
#8 Mert a támogatással próbálják kompenzálni azt, hogy 3 gyerekkel már fizikailag, idegrendszerileg rohadt nehéz.
Ennek a támogatási rendszernek az a lényege, hogyha fizikailag hajlandó vagy bevállalni a 3. gyereket, akkor anyagi gátja ne legyen. Azért adókedvezmény és hitelelengedés a formája, nem a családi pótlék növelése, hogy azokat ösztönözze, akik nem a nyomorba akarják szülni azt a harmadik gyereket, hanem dolgozó, hitelképes emberek. Nem az a cél, hogy a támogatásból éljen az egész család, csak az, hogy a 3. gyerek lehetőleg ne legyen plusz anyagi teher a kettőhöz képest, hogy minél többen merjék bevállalni.
12. Hát a MÁV azért elég kiterjedt valami.
Nálunk az óviban ingyen van a 3gyerekeseknek az étkezés.
Én azt nem írtam, hogy a 2 gyerekesek fizetnek a 3gyerekeseknek, hanem azt hogy ők nem kapnak semmit. Másrészt meg azért ha az ovisok nagy része ingyen eszik akkor valaki csak fizeti, nem?
Három gyerekre ott a babaváró, és ez sem igazságos amúgy.
Ott vannak a csókok stb.
Szerintem eléggé szivatva vannak azok akik tényleg dolgoznak, mert lássuk be az anyák azért nem az igazi munkaerők.
13#Mávval csak akkor utazik ingyen,ha az egész család megy, ha csak a gyerek,akkor csak 14 év alatt, ha szülő 1 vagy 2 gyerekkel,akkor sem.
Az ovi önbevallásos,ott szinte mindenkinek ingyen van.
Iskolában már nincs.
A 2 gyerekesek is kapnak adókedvezményt,cspt, egyedül az étkezési kedvezményt nem. Ez az a nagy dolog?
A babavárót nulla gyerekre is fel lehez venni. Az sokakkal nem igazságos amúgy. De egyébként egy hitel.
A CSOK-ot is fel lehet venni 2 gyerekre is, és valljuk be ma már nem igazán segítség.
Az,hogy egy nő mennyire jó munkaerő nem függ az anyaságától. Ez elég pejoratív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!