Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyivel kerül többe 3....

Bogica0616 kérdése:

Mennyivel kerül többe 3. Baba, gyerek nevelése 2.- höz képest?

Figyelt kérdés
tegnap 12:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
41%

Semennyivel. Úgy értve, hogy a 3. gyerekre annyi támogatás van, hogy az meghaladja a költségeket.

(Már ha 2 dolgozó szülőkről van szó, átlagos vagy átlag feletti fizetéssel és kihasználják a lehetőségeket.)

A 3. gyerek vállalásánál szerintem nem a költség, hanem a szülők fizikai kapacitása inkább a szűk keresztmetszet.

tegnap 13:28
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
En azert ennel tovabb gondolnam 1-es. Rendben van, hogy jar ilyen-olyan kedvezmeny 3 gyerekre, de az mire lesz eleg, amikor 3 ehes kamasz annyit eszik egy nap,mint 6 felnott osszesen egy heten? Kajat se fogja fedezni, azert nem a kedvezmenyekre kell alapozni a gyerekvallalast. Jo mondjuk nekem 2 ocsem van es lattam mit muvelnek eves teren tinikent, szoval en mindig erre gondolok, ha eszembe jut neha egy harmadik gyerek esetleges vallalasa.🤣 Rendben van, hogy amig picik, anyagilag lehet nem egy nagy cucc plusz egy gyerek, de nem sokaig maradnak picik. Ahogy nonek, ugy no az igeny is.
tegnap 13:35
 3/17 anonim ***** válasza:
39%
#2 2 év múlva csak a családi adókedvezmény 2 gyerekre összesen 80.000 Ft lesz, 3 gyerekre összesen 198.000 Ft. Nyilván van infláció és bármikor bármit eltörölhetnek, de ha csak ezt nézzük, akkor ne már, hogy havi 118.000 Ft plusz ne legyen elég egy plusz akár kamasz fiú etetésére és ruháztatására. (És a többi kedvezményről még szó se volt.)
tegnap 13:43
 4/17 Derjaderja ***** válasza:
79%

Szerintem a legnagyobb költség rövidtávon az anya kiesése a munkából, illetve kérdés, gyed után is hogy tud jó állásban elhelyezkedni.

Utána jön a fogszabályzó, okoseszköz, versenysport, hangszer, esetleges orvosi költségek.

Aztán a lakhatáshoz való hozzájárulás (praktikusan plusz egy lakás vásárlása, ahol ez az elképzelés).

Nyilván csomó minden kijön támogatásokból, valahol felháborító is egyébként, mert a ketgyerekes meg mindenért is fizet, de oké legyen, viszont a nagy költségekre az nem elég.

tegnap 13:56
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Az 1-essel részben egyetértek, bár szerintem a kedvezményektől senki nem esik hasra, hogy úszik a pénzben, de valóban jelentősebb szintlépés a 2-ről 3 gyerekre váltás kedvezmények terén. Nálunk a babaváró is törlődne, de ez se tudna hirtelen rávenni, hogy legyen 3. Ami visszatart, nem anyagi jellegű.
tegnap 13:57
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 3 gyerek van. A támogatás egyáltalán nem fedezi a plusz gyereket. Kisebb korban lehet spórolni dolgokon, de kamaszoknál nagy a kiadás. Elég ha kollégiumba kell pakolni, kirándulást fizetni. Az egyetemről ne is beszéljünk. 3 gyereket az vállaljon, aki tudja őket támogatni. Nekünk a fizetés mellett vannak földek. 3 gyereknél a ház se mindegy, mert legkésőbb kamaszként vágynak külön szobára, ami érthető.
tegnap 14:16
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Ha úgy jöttek sorban, hogy kevés ruha kell, babakocsiba, autósülésekbe egymás után nőnek, akkor nem katasztrófa az eleje. Mindenki annyi pénzt áldoz a gyerekéte,amennyi van. Itt igazából a létszámfölény, a hely, az idegrendszer és a munka a kérdéses.

Nekem 3 gyerekkel strandra, kirándulni, játszótérre,bármi tömegrendezvényre járni nagyon nagy stressz. Egyszerűen kéotelenség mindig mindet szemmel vagy kézben tartani. 3x annyi táppénz, rövidített óra, nevelés nélküli nap, ünnepség, szülői, edzés, fejlesztés, szülinapi buli... 2 gyerek még elférhet 1 szobában, főleg,ha egyneműek, de 3 már húzós, viccen kívül még kanapéból is nagyobb kell, több hely kell ruhának, cipőnek,játéknak, könyvnek, élettérnek.

Több dackorszak, kiborulás, kamaszkor, vita...persze a jóból is több van.

És igen, pl mikor én visszamentem dolgozni, volt 2 ovis és egy iskolás gyerekem, eleve a reggeli kihordás, délután begyűjtés dolog, de az első évben többet voltam beteg gyerekkel otthon, mint munkában. Volt,hogy 2 hónapig zsinórban 1 tuti itthon volt, szünettel eggyütt. Jó,hogy Apával megosztjuk, de akkor is rengeteg idő marad.

tegnap 17:30
 8/17 A kérdező kommentje:
Azért fogalmazódott meg a kérdésem, mert felháborítónak tartom, hogy 3 gyerek mennyivel több támogatás kap az államtól, mint 1 gyermek vagy 2 gyermek.
tegnap 19:42
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez az ösztönzés része, sok országban jár még jelentősebb adókedvezmény a 3.gyerekre.

De azt gondolom, hogy csak emiatt nem éri meg hármat gyártani, pedig nagyon,nagyon sokan teszik ezt.

tegnap 19:50
 10/17 Derjaderja ***** válasza:
65%

8. Azért teszik oda a támogatásokat, mert ott van egy lélektani illetve erőforrásbeli határ.

Sokan akik kétgyerekesek, mérlegelik a harmadik gyerek lehetőséget, vágynak rá kicsit, de végül nem vállalják be.

Nyilván a támogatások segítenek benne, de az sem normális hogy a kétgyerekesek fizetik az étkezést, utazást stb, a háromgyerekesnek meg minden ingyen van.

tegnap 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!