Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg a férjemet,...

Hogyan győzzem meg a férjemet, hogy kell a gyerekek körül segítség?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van, egy 8 éves fiú és egy 4 éves lány. Sajnos semmi segítségünk nincs. Nekem anyukám 300 km-re él (oda és vissza már 600), férjem testvére pedig külföldön. Nem is nagyon találkozunk a nagy távolság miatt. A barátainknak, akiknek van gyerekük, szintén 2-3 gyerekük van, nem is vállalnák a mi 2 gyerekünket, mert ők is örülnek, amikor végre vigyáznak a nagyszülők a gyerekekre, de nem is lenne a pofám megkérni őket, hogy vigyázzanak a mi gyerekeinkre is. A szomszédaink gyerekmentesek vagy már 85 év fölöttiek. Szóval tényleg semmi. Már elég régóta mondogatom a férjemnek, hogy kellene keresni babyszittert, aki vigyázna néha-néha a gyerekekre, de hallani se akar arról, hogy egy vadidegen vigyázzon a gyerekeinkre (nyilván azért vadidegen nem lenne, mert előtte összeismerkednénk vele, én se bíznám csak úgy senkire a gyerekeket). Az pedig hogy még egy kisebb vagyont is fizetni ezért, az végképp kiakasztja őt.

Csak nekem már kezd elegem lenni, kezdek elfáradni, kiégni, nem találom a helyem. Nincs semmi más az életemben csak, hogy dolgozok, csinálom a házimunkát és a gyerekekkel foglalkozok. Férjem próbálja kivenni a részét több kevesebb sikerrel, de ugye a legtöbb dolog rám hárul.

8 éve nem voltam sehol, csak otthon és a munkahelyen. Férjemmel sosem vagyunk kettesben, azt az 1-2 órát leszámítva, amikor este már alszanak gyerekek. Férjem el szokott menni szórakozni, de én nem tudok kivel. Amikor terhes lettem megszakadt a kapcsolat a barátnőimmel. Akinek pedig szintén gyereke van, azzal nehéz összehozni a találkozót.

Úgy érzem a férjem nem is akar áldozatot hozni, hogy kettesben elmenjünk valahova. Volt, hogy vett 2 mozijegyet, hogy menjünk el este együtt. Odáig volt, hogy milyen szép esténk lesz este kettesben. Kérdezem, hogy mi lesz a gyerekekkel?! Nem hagyhatjuk őket egyedül. Erre, jaaa akkor inkább a barátjával megy, hogy ne vesszen kárba a jegy. Nem ám, hogy akkor keressünk valakit és fizessünk, hogy vigyázzon a gyerekekre.

nov. 24. 16:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
Gyerek mellett is kell az intimitás, a szerelem megtartása, stb. Tudom, nagyon nehéz, de muszáj kettőtökre, magadra is időt szakítani, ha csak egy délutánra, estére. Fogadjatok bébiszittert, vagy kérjétek meg a szomszédot, hogy vigyázzon néha a gyerekre. Keress új barátokat, ismerkedj. Vannak pl. Baba-mama csoportok is, ahol más anyukákkal ismerkedhetsz.
nov. 24. 23:22
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet 8 éve nem voltál sehol? Azt,hogy a barátnőkkel megszakadt a kapcsolat azt persze értem. De hobbid sincs? Menj el edzőterembe, futni a szabadba, erobikra, jógára,masszázsra, wellnessezni, ülj be a moziba egy filmre, egy sütire egy kávézóba. Addig vigyáz apuka a gyerekekre. Közben simán beszédbe lehet elegyedni másokkal. Kezdeményezz barátságokat akár a gyerekeid ovis/sulis társainak szülei köréből, akár interneten (vannak ilyen csoportok is úgy tudom). Illetve ha vannak a baráti körben többgyerekes szülők ahogy írtad, ott nem tudsz programot szervezni az anyukákkal?
nov. 24. 23:36
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
Gyerekes ismerősökkel úgy működhet, hogy kölcsönösen bevállaljátok egymás gyerekeit. Egész napra mondjuk 2 hetente, és akkor havi 1 alkalom máris felszabadul + egy-egy suli utáni délutánt lehet sűrűbben is. A többire nem mondok semmit inkább, a többiek megírták már a lényeget, férjed nagyon el van tévedve.
nov. 25. 00:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

nekem ez mozijegyes dolog furcsa ,vesz 2 mozigyet estére ugyhogy nincs aki vigyázon a gyerekre.

miért nem baråtkozol pl ovis,sulis osztálytårsak anyukáival.

nov. 25. 06:26
 15/20 anonim ***** válasza:
86%

Úgy, hogy közlöd vele, hogy pl szombaton neked 10-től 4-ig programod van, addig ő van a gyerekekkel. Nekem nagyon bevalt, a férjem sokkal jobban tud most már a gyerekekkel bánni. A szabadidőt neked kell magadnak "kihasítani", ne a férjedre varj. Én kerestem egy színjátszós csoportot, azóta járok, ez a hobbim, meg az edzőterem. A férjem megérti és elfogadja, mert tudja, hogy csak pár óra a gyerekekkel egyedül iy milyen megterhelő tud lenni, hát még a 0/24.

A szitterre még mi sem vettük rá magunkat. De nálunk a kicsi még csak masfél éves.

nov. 25. 08:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Menj te is moziba barátnőddel/koleganőddel.

Ha ő nem igényli, hogy kettesben menjetek valahova, maradjon otthon velük, te meg menj. Hamar rájön, jobb lenne a szitter és ha együtt mennétek inkább...

nov. 25. 09:50
 17/20 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy nem mással megy el, mert a fülem hallatára beszéli meg a programot a haverjával. Utána mutatja a képeket, hogy milyen jól érezték magukat.

"Sajnos" én igényelném, hogy elmenjünk kettesben, mert ha egyedül megyek vagy barátnőkkel (még ha szerzek is új barátnőket), attól nem lesz jobb a házasságunk. Sőt még annyit se leszek a férjemmel együtt, mint eddig.

Mind a ketten dolgozunk. Én reggel hamarabb indulok mint ő, ő később ér haza. Tehát reggel kb félórát látjuk egymást, azt is kapkodva, este maximum 2 órát, azt is hulla fáradtan. Ha felváltva megyünk el, hogy a másik tudjon addig vigyázni a gyerekekre. Tehát pl szombaton ő megy el, vasárnap én, akkor még ennyit se lennénk együtt...

nov. 25. 14:31
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
És ez az a pont, amikor szükségetek lehet külön időre. Te is felismered az értékeidet, ő is megtapasztalja, hogy milyen, ha még ennyit sem lát. Vagy hiányolni kezd és dolgozni fog azon, hogy újra együtt töltsetek időt vagy remekül érzi magát nélküled és rájössz, hogy már csak te küzdesz ezért a kapcsolatért.
nov. 25. 14:44
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor neked nem az a gondod elsősorban, hogy nem mozdultál ki és nincsenek barátnőid akikkel elmehetnél, hanem a házasságoddal van elsősorban problémád (nekem is van igényem a programokra kettesben, tehát megértem a gondod abszolút). Ebben az esetben viszont le kellene ülnöd beszélni vele és elmondani mit érzel. Ne csak annyit h keressetek baby sittert és menjetek el valahova. Hanem hogy úgy érzed eltávolodtatok egymástól a közös idő hianya miatt, nem érzed jól magad a házasságotokban, hiányzik a "randevúzás" vele, sokat vagy szomorú ezek miatt stb. Próbálj olyan szittert nézni aki ismerősöknél már bevált és akkor talán ő is nyugodtabb lesz atéren hogy jó kezekben lesznek a gyerekek. Beszéld meg vele hogy a szitter árát min fogjátok megspórolni hogy lássa nem megoldhatatlan anyagilag sem. Ha minden hiába, tényleg azt kellene tenned amit a 18as írt, menni másokkal, aztán vagy hiányol ha még ennyit se lesztek együtt vagy tényleg kiderül hogy nem szeretne veled időt tölteni. Egyébként amikor esténként együtt vagytok a gyerekek altatása után, jól el tudtok beszélgetni? (Nem arról, hogy mit vesztek a boltba meg ki hozza viszi a gyerekeket hanem úgy egyébként) Ilyenkor összebújva megnéztek néha egy filmet, sorozatot? Van még intimitás? Ha nem, akkor elsősorban ez a probléma szerintem és ezen kell dolgozni amiben legyél kezdeményezőbb hogy meglásd van-e szándéka neki is hogy helyrehozzátok.
nov. 25. 16:32
 20/20 A kérdező kommentje:
Pontosan, így van, hogy elsősorban vele szeretnék kimozdulni. Nyilván, ha el tudnék menni valakivel már az is jó kikapcsolódás lenne, de az igazi az lenne ha a férjemmel mehetnék, mert hiányzik az hogy kettesben vagyunk és nyugiban. Ritkán esténként szoktunk filmet nézni összebújva, de az sem az igazi, mert csendben kell lenni és folyamatosan fülelünk, hogy esetleg valamelyik gyerek nem kelt-e fel inni/pisilni vagy csak úgy mert rosszat álmodott. Tehát az is olyan, hogy félig "készenlétben" vagyunk.
nov. 25. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!