Bevállalnátok úgy egy második babát, ha attól félnétek, hogy fiú lesz?
Van egy 8 éves kislányunk, és egyre többet gondolkozunk egy második babán. Én vagyok az akadálya, hogy még nem jutottunk döntésre, mert az a helyzet, hogy egy fiúval nem tudnám elképzelni az életemet. Félek, hogy nem tudna úgy "beilleszkedni" a családba.
Mit tennétek a helyemben?
A kérdésre a válasz,hogy nem.
De az ,hogy fiú vagy lány,baromira túl van misztifikálva.Az én gyerekem fiú, még lányba sem láttam ilyen bújós,figyelmes,kedves, barátságos ,odaadó,előzékeny gyereket.
Az meg urban legend, hogy felnőttként a pasik eltávolodnak az anyjuktól, blablabla.Az apám évekig ápolta az anyját,én pl akkor sem ápolnám anyám, ha fizetnének érte.Az,hogy milyen lesz a felnőtt gyerekünkkel a kapcsolat, az az anya és a gyerek személyiségétől függ.
Hát ilyen felfogással én sem...
Nem lennék a gyerek helyében, ha fiatok születne...
Én sem tudtam elképzelni, hogy a harmadik fiú lesz. De problémát soha nem okozott egy pillanatra se.
Jobb lenne, ha nem lenne 2 nővére és egy velük egykorú lány unokatestvére, és nem lenne ő a tágabb családban az egyetlen kisfiú? Ja, biztos, de azért így is boldogan élünk. :)
Én a lánya se lennék... a nagy "kislány szeretet" is csak addig tart, amíg a kislány teljesíti a kimondott vagy ki nem mondott elvárásokat a nemisége felé. Ha nem hozza a kvótát, akkor nem annyira lesz szeretve.
Anyám ugyanez volt. Én ugye nő vagyok, csak nem úgy gondolta, hogy gyerekként durvább leszek bármilyen srácnál, később rocker leszek majd ezután thai boxolni kezdek. De az öcsémet magamnál is jobban sajnálom azért, amit kapott gyerekként, csak azért, mert fiú. A hozzád hasonlóak egy gyereket se érdemelnének esküszöm. Könyörgöm ne szülj többet.
Inkább ne.
Szegény kisfiú ha ilyen helyre születne.
Inkább ne.
Nekem is 8 volt a lányom mikor szuletett a fiam
De ilyen gondolataim soha nem voltam, hogy esetleg ha fiú lesz a baba akkor elmúlik a világ.
Ha jót akarsz a kisbabanak inkább nem szulsz mert csak kinlodani fog melletted
Persze, pedig én világéletemben csak lányt akartam, aztán két fiam lett. Nyilván szomorú vagyok, hogy sosem lesz lányom, de ilyen eszembe sem jutott, hogy annyira rossz lenne fiúval, hogy ne legyen inkább gyerekem.
Bújósak, anyásak, imádnivalóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!