Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Reális a félelmem? Bevállalnát...

Reális a félelmem? Bevállalnátok így újabb babát?

Figyelt kérdés

7 éves ikreink vannak, szeretnénk egy harmadik babát is. De! Rettegek, hogy megint ikreink lesznek. Az ikreink spontán fogantak, borzalmas volt a terhesség és a szülés is, ikerterhességet nem csinálnék végig mégegyszer. Nagyon vágyunk egy harmadik gyermekre, de nem tudom, mekkora esély van rá, hogy megint ikrek lesz, és nagyon félek.

Volt valaki ilyen vagy hasonló helyzetben? Bevállalnátok így egy kisbabát?

szept. 12. 19:38
A kérdező szavazást indított:
Igen, vállalnánk
Nem
48 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
19%
Gyakorlatilag kizárt az újabb ikerterhesség (statisztikai alapon), emiatt nem problémáznék.
szept. 12. 19:47
 2/26 anonim ***** válasza:
79%

Ismerősnél az ikrek után hármas(!!!) ikrek jöttek, és ez nem vicc, nem kitaláció. Szóval reális a félelmed.

Én ilyen előzményekkel nem vállalnám.

Instán láttam egy családot, ahol 3 ikerpár van. Nagyon durva, elképzelni sem tudom. És mind egypetéjű. Tehát nem is (feltétlen) lombik.

szept. 12. 19:47
 3/26 anonim ***** válasza:
68%
Kerdes hogy 1 vagy 2 peteju ikrek?! Mert ha 2 akkor nyomon lehet kovetni ultrahangon. Vagy ha sok penzetek van akkor maganuton lombik
szept. 12. 19:55
 4/26 anonim ***** válasza:
93%
Nem mindegy, hogy miért lettek ikrek (ahol genetikailag öröklött a hajlam, ott reális az esély az újabb ikerterhességre, ahol nem, ott statisztikailag kb. kizárt).
szept. 12. 19:57
 5/26 anonim ***** válasza:
89%
Igen. Van is olyan ismerősöm, aki két fiút szült ikrekként, és nekik már volt egy kislányuk. Minden terhességnél van esély az ikrekre, de ha ez nem genetikai adottság, akkor pont annyi esélyed van, mint minden átlagos párnak.
szept. 12. 20:09
 6/26 anonim ***** válasza:
86%
Ugyannyi esélyed van iker terhességre, mint bárki másnak. Én iker gyerek vagyok, még utánunk született két nem iker testvérünk. Másik ismerősnél is ikrek után egy gyerek született.
szept. 12. 20:21
 7/26 A kérdező kommentje:

Kétpetéjűek az ikreink. A nagymamámnak voltak ikrei, egy 4 gyerek + egy ikerpár. Anyukámnak is négy gyereke van, neki nem születtek ikrei.

Mit gondoltok ezek alapján?

szept. 12. 20:29
 8/26 anonim ***** válasza:
19%
Igy igen valószínütlen egy újabb ikerterhesség
szept. 12. 20:31
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha én bármi miatt is ilyen szinten rettegnek egy új terhesség gondolata miatt, inkább nem vágnék bele, mert mindig benne van a pakliban egy kedvezőtlen forgatókönyv, és így nem tudnám nyugodtan várni a babámat.
szept. 12. 20:36
 10/26 anonim ***** válasza:

[link]

Ez alapján van esély újabn ikrekre... de próbálkozzatok télen 😀

szept. 12. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!