Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kisfiúk miért verekednek,...

A kisfiúk miért verekednek, még ha csak játékból is?

Figyelt kérdés

Emlékszem az ovis, általános iskolás éveimre, a fiúk nagyon sokszor tépték egymást, durván játszottak, akkor is, ha amúgy nem veszekedtek. Ha meg veszekedtek, akkor durván verekedtek. Pedig jó környék, jó gyerekek jártak oda.

A minap is láttam ilyet a játszótéren, azért jutott eszembe.

Ez valami ösztön? Az ősember is verekedett a másik férfiakkal, és a gyerekből amíg nem nevelik ki, benne marad?

nov. 23. 04:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Hormonok:

[link]

nov. 23. 10:41
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

11es, ebben annyi hiba van, hogy fel sem tudom sorolni. A legkézenfekvőbb: Muszáj lett volna másokat is vizsgálni összehasonlításképp. Ha megnéznénk csak a duci lányokat, és megállapítanánk, hogy mind menstruál, sőt a ducibbak korábban menstruálnak egyharmadrészt, az nem jelentene semmi. Nincs köze a súlyuknak a menstruációhoz.

Ez marhaság és okosan szólt hozzá a szakember utólag, ez nem bizonyít, nem jelent semmit.

Elvileg a pszichopatáknak is alacsonyabb a stresszhormomszintje(ezért nem érzik), de ettől még nem pszichok a verekedős gyerekek. Lehet találni egy rakás, egymásból nem feltétlen következő tényt. Mellesleg a stresszhormon az agyban termelődik(asszem), tehát továbbra is probléma van a fejükkel és így születnek, nem nevelés.

Egyszerűen nem nevelés kérdése.

nov. 23. 12:28
 13/18 anonim ***** válasza:
55%
3.osztályos a lányom a fiú osztálytársai olyanok mint a fekzaklatott vaddisznók. Iszonyat agresszívek, gusztustalan a viselkedésük. Fogalmam sincs mi történik ezzel a generációval.
nov. 23. 12:43
 14/18 anonim ***** válasza:
55%

13!

3. osztály az már beleesik a kiskamaszkor kezdetébe. Beindulnak a hormonok a testükben és nem bírnak magukkal.

nov. 23. 12:52
 15/18 anonim ***** válasza:
34%

Régen is vaddisznók voltak a fiúk az én osztályomban is, pedig már harmincas vagyok, úgyhogy nem új dolog.

Sosem szerettem amit láttam, verték egymást, gusztustalankodtak, rosszak voltak, féltem is sokszor tőlük, mellettük elmenni is, volt aki engem is megvert.

Viszagondolva kevés nem ilyen fiú volt az osztályaimban, azokról később mind kiderült hogy melegek vagy autisták vagy egyéb ilyen speciális dolog.

Nekem is fiam van, félek hogy mi vár ránk. Egyelőre még ovis, de már vannak harapások, verekedések. Nem ő kezdi állítólag, de ő az első aki csatlakozik... nem vagyok ott, nem tudok beleszólni se. Itthon nem csinál ilyeneket, nincs is kivel. Rokonoknál se próbálkozott a többi nagyobb gyerekkel soha.

Valami rémlik hogy olvastam, hogy a fiúk ütközéssel ismerik meg a világot, fizikaival is. A lányok meg inkább verbálisan. Nem tudom ez már meghaladott elmélet-e vagy sem. És hozzájön még hogy a gyerekek fokozattan be akarnak illeszkedni, egymástól is másolják a hülyeséget.

nov. 23. 13:52
 16/18 anonim ***** válasza:
28%

15ös, de idióta vagy.. az értelmes, ép gyerekek mennek gimikbe. Fiúknál kevesebb van, ezért nagyrészt lányok vannak a legjobb gimikben, de elhiheted, hogy oda nem vesznek fel verekedős problémás gyereket a hvg százas listáján pl(aki bentmarad 2 évig), és azok előtte sem verekedtek. Az én régi osztálytársaim közt volt 6 problémás és 8 értelmes fiú. A problémás magatartásúak közt voltak rosszabb tanulók is, a jobban viselkedő fiúknál nem.. és ők mentek erős gimnáziumba;)

Egészséges gyerek nem verekszik, akár fiú, akár lány. Nálunk volt verekedős lány is, ő koraszülött volt, mondjuk ő is erős gimibe ment, a közeg miatt cselgáncsozott és balhézott a problémás fiúkkal. A gyerekemnek van több haverja az osztályából és különóráiról, ők a "papírmentes" fiúk. A papírosokat nem bírja. A gimis felvételi előkészítőn is csupa normális fiú van, egyszerűen látszik rajtuk.. másik felvételi előkészítő meg ilyen "fejlesztő" szerű, na ott több a problémás viselkedésű és ők az autik/adhdsok.

nov. 24. 09:19
 17/18 anonim ***** válasza:
Utolso ez marhasag. En utottem vertem a fiukat egesz gyefmrekkoromban es normalis anyuka vagyok,nem papiros. A 2 legjobb feju fiu a kozepiskolaban olyan szinten viselkedett, hogy egy hajszal valasztotta el oket a kicsapastol,megis ok ketten voltak a legokosabbak. Raneztek egy szivegre ss tudtak,fotografikus memoria,fejben szamoltak millios szamokkal. Semmi koze hozza. :)a kislanyom legjobb ovis baratnoje is egy tornado,mindent levert vegigvert az oviban,semmi baja. Most mar kisfiam is van, 20 fiu van a csoportva 4-5 evesek,3 kivetelevel mind verekszik,kakaskodik.
nov. 24. 17:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ez benne van a fiúkban, tesztoszteron meg egyebek.

Harmadikos fiam egy tündér, abszolút nem agresszív, senkit nem bántana. De játékszinten nála is megy a birkózás meg hasonlók. Pl a legjobb barátjával az osztályból nem egyszer láttam már trambulinban, medencében, hogy azt játsszák, hogy ki tudja a másikat lenyomni. Vagy karateedzésen, ahová mindketten járnak, ha párban vannak, akkor is beleadnak mindent a másik ellen. Vagy láttam már olyat is tőlük, hogy karba tett kézzel ütköztek neki direkt egymásnak (nagykabátban), és közben kiabálták röhögve, hogy "dodzsem". :D Szóval semmi durvaság meg fájdalomokozási szándék, de van igénye rá neki is. A férjemmel is le tud nyomni olyan birkózásokat, hogy ihaj, mondjuk abba a 4 éves kislányunk is be szokott szállni, úgyhogy olyankor extrán óvatosak.

tegnapelőtt 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!