Mennyire lenne megbotránkozó ha egy kislányt úgy hívnak, hogy Málna vagy Bodza?
Mennyivel lenne másabb mint egy Kamilla, Ibolya, Virág...
Gúnyolhatóságban láttok e kivetni valót?
Vannak ezeknél rosszabb nevek is?
Nyilván a vezetéknévtől is függ de nem olyan a vezetéknév mint Erdei...
pl.Pásztor Málna hogy hangzana vagy Pásztor Bodza?
Ez a kettő jöhet szóba, ti melyiket adnátok?
Ha egyiket se akkor inkább ne reagálj. :)
Én 2 Bodzát ismerek mindkettő utálja a nevét.
Nekünk fiú van, de ha lány lett volna biztos nem adok ilyen nevet. Szerintem arra is kell gondolni, hogy nem lesz őrökké gyerek. Ismerek pár ember aki megváltoztatta a keresztnevét, mert nemcsak, hogy utálta túl extrém volt a vezetéknévvel. Pl. Eperke, Menta meg Bársony.
Málnát ismerek, testvére Zita.
Szerintem a Málna még jó név.
Egyéb, megfontolandó nevek: Vilmoskörte,, Sárgadinnye,Gránátalma, Avokádó.
Tetszenek? Nem. Gagyik? Igen. Van kérdésed?
#15! De miért röhögné ki? 5évesek nem keresnek ügyvédet, fölötte meg csak több esze van. Mondd ki hangosan: Az alapján választok ügyvédet, hogy a szüleinek milyen az ízlése. Nem érzed, mennyire gáz? Akkor már inkább nyomozd ki, hogy hívják a gyerekeit, az is többet mond róla 😉
11-es vagyok. Nem akarom az ismerőseim nevét kiírni, de próbálok olyan példát írni amiből értitek én mire gondolok. Meleg Napsugár, Szőke Bársony, Fodor Menta. Csak pár kitalált példát írjak. Több ilyen ismerősöm van aki olyan nevet kapott ami a szülők szerint jajh de cuki. Nevet változtattak. Egy bizonyos fokig megértem, hogy valaki különlegeset akar és nem akar mondjuk még egy Annát, vagy Tibort, de sokan nem gondolják igazán át és ámennek valami egészen másba. Példa, hogy valaki radiátort, vagy kolbászt akart keresztnévként adni.
Bele kell abba is gondolni, hogy a gyerek felnőtt lesz és azért Csillagvirágnak vagy Banánvirágnak ilyesminek elnevezni szerintem nettó kicseszés. És 18-as hiába van az, hogy te nem szólod meg a nevét meg rajtad kivül még páran, de az emberek nagy része meg megszólja. Az ismerőseim akik nevet változtattak mind mondták, hogy borzalmas volt, hogy 10 emberből 9 leszólta, röhögte a nevét vagy magyarázkodhatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!